Home > Ledegem vindt tijdelijke locatie voor kunstacademie en harmonieorkest

Ledegem vindt tijdelijke locatie voor kunstacademie en harmonieorkest

Geschreven op 6 april 2023 om 09:13 door Mario De Wilde

Na de paasvakantie starten de afbraakwerken van De Samenkomst ter voorbereiding van de bouw van een gloednieuw complex. Hierdoor moest het gemeentebestuur van Ledegem op zoek naar een locatie om de kunstacademie SASK Ledegem en Harmonie Sint-Cecilia tijdelijk in onder te brengen. Die zoektocht leidde naar het gebouw van de voormalige fitness Ampe’s gym. De afstand tot de oude locatie is slechts 200 meter, dus op dat vlak verandert er weinig voor de leerlingen en muzikanten.

Burgemeester Bart Dochy is tevreden met de nieuwe locatie: “We hebben ons best gedaan om een ideale tijdelijke locatie te vinden voor de kunstacademie en het harmonieorkest. Het gebouw van Ampe’s Gym biedt de nodige ruimte en faciliteiten om hun activiteiten zonder hinder verder te zetten. We zijn blij dat we een oplossing hebben gevonden voor de tijdelijke huisvesting van deze belangrijke culturele instellingen in onze gemeente.”

Het gemeentebestuur zal het gebouw van Ampe’s Gym huren tot het einde van de werken aan de nieuwe Samenkomst. De oplevering van het nieuwe gebouw wordt verwacht in 2025. Met de tijdelijke locatie is de continuïteit van de kunstacademie en het harmonieorkest in Ledegem verzekerd. Het gemeentebestuur hoopt dat beide partijen snel hun draai zullen vinden in hun nieuwe onderkomen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.