Home > Ledegem past energieverbruik kerkfabrieken aan. 16 graden tijdens misvieringen

Ledegem past energieverbruik kerkfabrieken aan. 16 graden tijdens misvieringen

Geschreven op 22 november 2022 om 11:18 door Mario De Wilde

De energieprijzen zijn voor iedereen een harde noot om te kraken. Ook de kerkfabrieken in Ledegem zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen om zo de energiefactuur betaalbaar te houden. Na overleg met het gemeentebestuur werd beslist om een aantal maatregelen door te voeren in de drie kerken.

De temperatuur in de kerken wordt verlaagd tot 8 graden. Minder zou schade kunnen berokkenen aan het interieur. Tijdens vieringen wordt de verwarming op 16 graden gezet. Dit is voldoende om mensen met een jas de viering op een aangename manier te laten volgen. Iedere eerste maandag van de maand worden de meterstanden opgenomen. Op die manier kunnen we sluimerverbruik detecteren en de gepaste maatregelen nemen.

Tijdens de wintermaanden (december-maart) worden de weekdagvieringen afgeschaft. Gelovigen die toch een viering willen bijwonen kunnen terecht in de kapel van Rustenhove. De viering vindt hier iedere dag plaats om 9u30.
Het dopen van kinderen zal gebeuren voorafgaand aan of aansluitend op de gewone vieringen. Op die manier hoeft de kerk maar één keer opgewarmd te worden.

Bij culturele activiteiten zal de energiekost doorgerekend worden aan de organisatoren. Bij het begin en het einde van de activiteit worden de meterstanden opgenomen. De gebruikers zullen het verbruik betalen aan de geldende maandprijs. Tot slot willen we nog meegeven dat in alle drie de kerken binnen onze gemeente de facturen niet hoog uitvallen. De kerkfabrieken gaan immers al jaren rationeel om met hun energie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.