Home > Ledegem huldigde haar sportkampioenen. En het waren er veel….

Ledegem huldigde haar sportkampioenen. En het waren er veel….

Geschreven op 8 juni 2022 om 17:55 door Mario De Wilde

Zopas was er de jaarlijkse sportkampioenenhulde van Ledegem in DE L!NK in Sint-Eloois-Winkel. De organisatie was in handen van de sportraad en het lokaal bestuur. Dansstudio Flex zette met een leuke show de toon voor een spetterende avond. Er werden 4 prijzen uitgereikt. De prijs voor de sportlaureaat wordt uitgereikt aan een atleet die een individuele sport beoefent. Deze trofee ging naar Rhune Vansteenkiste. Ze won het BK triatlon bij juniores en was zo de verdiende winnaar.

Voor de laureaat bij de sportploegen werd Olympic Ledegem uitgeroepen tot kampioenenploeg van 2022 na hun voetbaltitel in vierde provinciale.

Personen die zich jarenlang ingezet hebben voor de sport in Ledegem komen in aanmerking voor de trofee van sportverdienste. Dit jaar was Johan Florquin, voorzitter van voetbalclub Olympic Ledegem, de verdiende winnaar. Johan stopt na 17 jaar als voorzitter en hij heeft de ploeg zowel sportief, financieel als qua infrastructuur mee op kaart gezet.

Tenslotte was er nog de erkentelijkheidstrofee voor een persoon die zich voortdurend inzet voor een Ledegemse sportvereniging, maar niet zelf in Ledegem woont. Dit jaar ging de eer naar Geert Cool. Geert Cool is als begin jaren ’90 actief bij Winkel Sport. Hij begon als sponsor en daarna speler en trainer, een unicum in voetbalwereld. Nu is Geert voorzitter van Winkel Sport. Het lokaal bestuur en de sportraad van Ledegem feliciteren al hun kampioenen!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.