Home > Leander Vyvey uit Nieuwpoort debuteert in wereldwijde hitserie ‘Vikings: Valhalla’ op Netflix

Leander Vyvey uit Nieuwpoort debuteert in wereldwijde hitserie ‘Vikings: Valhalla’ op Netflix

Geschreven op 10 juli 2024 om 10:51 door Mario De Wilde

Leander Vyvey uit Nieuwpoort debuteert binnenkort in de wereldwijde hitserie ‘Vikings: Valhalla’ op Netflix. In het finale seizoen van deze epische serie zal hij de rol van Stigg vertolken, een intrigerende reiziger met een Oosters geïnspireerde vechtstijl die een diepgaande romantische band met een van de hoofdpersonages ontwikkelt. Een unieke prestatie voor een West-Vlaming.

“Ik ben vereerd om deel uit te maken van ‘Vikings: Valhalla’. Het was een geweldige kans om de complexe en fantastische wereld van de Vikingen door de ogen van mijn personage Stigg te leren kennen. Stigg’s kalme persoonlijkheid met een vechtstijl, geïnspireerd door technieken uit het Oosten, maakt hem tot een uniek personage in de serie. Zijn romantische band met een van de hoofdpersonages voegt extra emotionele diepgang toe. Ik kijk ernaar uit om deze ongelofelijke reis met de kijkers te delen. Het filmen in Ierland voor zo’n grote productie, met top cast, omringd door het prachtige landschap, de authentieke boten en sets, inclusief de talrijke uren zweten in de stunt sheds, was ongelooflijk en zeer inspirerend,” vertelt Leander.

Leander begon zijn carrière niet in de filmindustrie, maar als professioneel kitesurfer. Hij won meerdere competities en werd vier keer Belgisch kampioen. Zijn grootste triomf was het winnen van de Grand Slam wereldbekermanche in Italië in 2008. Na een accident besloot hij zijn pro carrière als kitesurfer te beëindigen en zich volledig te richten op acteren. Op mijn vijftiende maakte ik de moeilijke keuze om kitesurfen boven theater te verkiezen,” herinnert Leander zich met een glimlach. “Ik ben opgegroeid aan de kust in Nieuwpoort, waar de zee en de felle wind me altijd energie gaven en ik me volledig kon uitleven in de sport. Maar naarmate ik ouder werd, werd die acteerkriebel opnieuw sterker en onvermijdelijk.”

Zijn acteercarrière begon in 2016 met de Spaanse film ‘Rescue Under Fire’. Sindsdien heeft hij gewerkt aan diverse theater- en tv-producties, waaronder de Amerikaanse series ‘FBI: International’ en ‘The Postcard Killings’. Momenteel speelt hij Didier in de serie ‘Onder Vuur’ op Streamz.

‘Vikings: Valhalla’, een vervolg op de populaire serie ‘Vikings’, speelt zich af in de vroege 11e eeuw en volgt de avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen uit de geschiedenis. Het nieuwe en finale seizoen, met Leander Vyvey als Stigg, is donderdag 11 juli te bekijken op Netflix.

Foto copyright Alwin Vyvey

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.