Home > ‘Le mec’: ziedaar de eerste roman van Milo Beyls uit Rekkem

‘Le mec’: ziedaar de eerste roman van Milo Beyls uit Rekkem

Geschreven op 16 november 2021 om 08:36 door Mario De Wilde

Milo Beyls uit Rekkem stelt vandaag zijn debuutroman ‘Le mec’ voor en dat in samenwerking met uitgeverij Boekscout. Na verschillende boekjes in eigen beheer uit te brengen, werd hij nu begeleid door de Nederlandse uitgeverij om zijn boek ‘Le Mec’ uit te geven. ‘Le mec’ vertelt het verhaal van Pierre en Sandrine Dutronc, gelukkige eigenaars van een wijngaard in het zuiden van Frankrijk. Tot er stevige concurrentie bijkomt die hun klanten en hun personeel afsnoept. Plots wordt het moeilijk om wijn aan de man te brengen. Maar dan komt een kerel, ‘le mec’, het erf opgewandeld, op zoek naar werk. Iemand met verborgen talenten. Of een verborgen agenda? Dit is niet het eerste boek rond wijn dat Milo schrijft. “Tja, wat kan ik zeggen? Het is mijn grote interesse en een goed onderwerp om een verhaal aan op te hangen. Ik merk dat wijn heel veel mensen aanspreekt. Er hangt ook een bepaalde sfeer rond, die iedereen wel een beetje kent en apprecieert”, vertelt de auteur.
Eenvoudig, maar verrassend
‘Le Mec’ is op zich een vrij eenvoudig verhaal, dat gedragen wordt door de interactie tussen de drie hoofdpersonages. Het gaat over oprecht vertrouwen willen geven, maar telkens weer met twijfels worstelen. Daartussen loopt een tweede verhaallijn, die veel opties openhoudt. “Ik schrijf dan ook voor gelegenheidslezers”, aldus Milo. “Mensen die wel graag eens een boek lezen, maar voor wie dat niet te lang moet duren of complex moet zijn. Ik schrijf boeken voor aan het zwembad, op het strand of het terras, maar ook voor in de trein, op het vliegtuig of tijdens de lunch op het werk. Even ontsnappen aan de realiteit. Zonder pretentie.”

“Het is ook het ideale geschenk voor iemand waarvan je niet zeker bent of die echt graag leest of wat die het liefst leest. Het verhaal laat zich gemakkelijk lezen, biedt humor én het nodige drama. Het verrast en ontroert ook af en toe. En als het goed is, bevestigt het enkele van je vermoedens, maar zijn er ook zaken die je niet had zien aankomen.”
Quote: “Ik schrijf boeken voor aan het zwembad, in de trein of tijdens de lunch op het werk. Even ontsnappen aan de realiteit. Zonder pretentie.” Milo Beyls
Boekenreeks in wording
Op de vraag wat zijn boek onderscheidt van andere, heeft Milo meteen een antwoord klaar.
“Het gaat vooruit. Ik denk dat ‘vlot’ mijn stijl het best omschrijft. Ik schrijf geen twee bladzijden vol over de omgeving of de inrichting van de kamer. Ik steek wat tijd in de personages, vertel hoe ze eruitzien en wat ze uitstralen, maar de rest laat ik aan de fantasie van de lezer over. Iedereen zal het verhaal anders ervaren en zich de personages anders voorstellen. Toen Boekscout het manuscript evalueerde, viel het me op dat het verhaal soms anders werd geïnterpreteerd dan wat ik bedoelde. Dat maakt het voor mij alleen maar interessanter.” Nu ‘Le mec’ gelanceerd is, kijkt Milo naar de toekomst. En die bevat nog meer boeken. “Ik denk dat je met mijn manier van schrijven meerdere boeken moet kunnen aanbieden. Dit soort boeken wordt pas echt leuk als je de eerste hebt ontdekt en er daarna, als je de smaak te pakken hebt, nog een paar kan lezen in dezelfde sfeer. Een uitdaging, die ik hopelijk verder met Boekscout kan aangaan! Eén ding kan ik al verklappen: momenteel werk ik aan nummer twee.”
Foto © schrijverij

1 reactie

Mieke Lateste
Geschreven op 2021-11-27 17:26:59
Hey Milo, Van harte heel veel succes met je boek! Ik lees heel graag en veel en hoop dat ik het boek in de december in de winkel kan kopen!!! Inderdaad jouw afdeling....olijfolies en wijnen...met jarenlange ervaring en ...concurrentie van overal!!! De omschrijving van het dagelijkse leven! Ben super benieuwd en nogmaals....SUCCES!!! Groeten vanuit Kreta!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.