Home > LDC De Garve Brugge zamelde €1605 in voor nachtopvang daklozen

LDC De Garve Brugge zamelde €1605 in voor nachtopvang daklozen

Geschreven op 18 december 2019 om 11:51 door Mario De Wilde

De bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van lokaal dienstencentrum De Garve hebben opnieuw hun groot hart getoond. Na het succes van vorig jaar lag het voor de hand dat er weer tal van activiteiten op poten zouden worden gezet voor “De Warmste Week”. Dit jaar werd bewust gekozen voor een lokaal doel: de nachtopvang voor daklozen in Sint-Jozef. Alle activiteiten samen hebben de mooie som van 1605,75 euro in het laatje gebracht. De cheque werd vandaag officieel overhandigd aan medewerkers van de nachtopvang van de OCMW-vereniging ‘t Sas.“De Warmste Week” was bij LDC De Garve eigenlijk “De Warmste Maanden”, want de kick-off werd al in september gegeven, met een grootse pannenkoekenbak.

In oktober werden snoepjes verkocht, een actie die trouwens nog altijd doorloopt, want de bezoekers van De Garve blijken echte zoetekauwen te zijn.
Op 4 november vond een soepverkoop plaats – soep die werd gemaakt door vrijwilliger Danny en zijn echtgenote.
Op 14 november hield LDC De Garve een veiling van spullen die verschillende clubs hadden geschonken.
Op 13 december was er een wafeltjesbak, door de vrijwilligers van de foto- en hobbyclub – wafeltjes die vlot verkocht en verorberd raakten. Cliënten en begeleiders van Oranje stonden in voor de verkoop.
En ten slotte was er op 17 december de feestelijke afsluiter van “De Warmste Week”-campagne in De Garve, met “Samen een boerestute eten met een schelle koas of hespe, en een goeie pinte drinke’”. “We hebben opnieuw kunnen vaststellen dat het goede doel steunen, heel wat losmaakt bij de mensen”, zegt Mintus-voorzitter en schepen Pablo ANNYS. “Het is hartverwarmend om te zien dat de bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van LDC De Garve, samen met zo veel anderen, Bruggelingen zijn met een groot hart.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.