Home > Langestraat in Brugge krijgt nieuwe en vernieuwde bushaltes

Langestraat in Brugge krijgt nieuwe en vernieuwde bushaltes

Geschreven op 29 november 2022 om 12:10 door Mario De Wilde

In de Langestraat in het Brugse Centrum zijn twee toegankelijke opstapplaatsen voor de bus gerealiseerd. Dit aan de Koopmansstraat en aan de Molenbrug. De bestaande bushalte in de Langestraat is gelegen tegenover de Predikherenstraat. Die wordt verplaatst tot aan de Molenbrug, waar een nieuwe bushalte komt. De werken om deze bushalte aan te leggen zijn op 7 november gestart en konden op 25 november afgerond worden, maar moet momenteel nog uitharden. Begin december kan de halte in gebruik genomen worden.

Ook de bushalte ter hoogte van de Koopmansstraat werd vernieuwd. Deze bushalte werd opengesteld en is al in gebruik. Beide bushaltes halteren door deze aanpassingen op de rijweg en niet langer op een parkeerhaven. Op deze manier hoeven de bussen geen manoeuvres uit te voeren. Aan beide bushaltes werden ook podotactiele tegels voor slechtzienden aangelegd zodat de bussen voor iedereen toegankelijk zijn.
Ontharding en groen in het straatbeeld
Bij de bushalte aan de Koopmansstraat werd een stuk onthard om ruimte te maken voor groen. Ook bij de vroegere bushalte, tegenover de Predikherenstraat, werd een plantvak aangelegd. “Toegankelijkheid en meer groen in het straatbeeld zijn twee zaken die belangrijk zijn voor mij. In drie weken tijd konden we dit realiseren in de Langestraat,” besluit een tevreden Schepen Mercedes Van Volcem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.