Home > Langemark-Poelkapelle weer in de greep van het Bakelandt-mysterie

Langemark-Poelkapelle weer in de greep van het Bakelandt-mysterie

Geschreven op 9 juni 2021 om 09:24 door Mario De Wilde

Voor het tweede jaar op rij maakt Bakelandt deze zomer de straten van Langemark-Poelkapelle onveilig en pakt hij uit met een nieuw Bakelandt- Mysterie. Het speciale aan deze unieke zoektocht bestaat erin dat de deelnemer op zoek moet gaan naar de route zelf om de zoektocht volledig te kunnen afwerken. De startplaats is dit jaar het Guynemerplein in Poelkapelle. Aan de hand van 18 raadsels in ware “escape-room stijl” baan je je een weg doorheen het prachtige landschap van Langemark-Poelkapelle. Wanneer je een fout antwoord op het raadsel uitdoktert, rij je verkeerd, maar kom je na ongeveer 300 meter Bakelandt op jouw pad tegen die je terugstuurt om het juiste pad te volgen.

Bakelandt is onlosmakelijk verbonden met Langemark-Poelkapelle. Hij leefde eind 18e eeuw in het Vrijbos, dat toen een groot deel van Langemark-Poelkapelle bestreek. En tijdens deze zomer pakt hij dus uit met het Bakelandt-Mysterie. Op tal van kruispunten moet je raadsels oplossen om de weg te vinden. De raadsels variëren van makkelijk tot heel moeilijk.

Er zijn raadsels bij die een kind van 7 jaar met gemak zal kunnen oplossen, maar er zitten ook breinbrekers bij waar zelfs een hoogbegaafd iemand zijn tijd voor nodig zal hebben. Als je alle raadsels correct oplost, dan rij je om en bij de 25 km. Heb je veel pech, dan kan de route oplopen tot 45 km. Deelnemers ontdekken heel mooie plekjes van Langemark-Poelkapelle tijdens deze zoektocht, maar die nu al verklappen zou een deel van de route weggeven zijn en dat willen we uiteraard niet.  Het Bakelandt- Mysterie is vrij uniek in zijn concept. Mensen die niet vaak deelnemen aan zoektochten hebben met deze gratis zoektocht evenveel kans om een prijs te winnen als de geoefende speurder van de klassieke zoektocht. Ja, er zijn prijzen te winnen. 20 deelnemers kunnen een UNIZO-bon winnen van 25 euro én bovendien kan iedere deelnemer in zijn deelnemersformulier een bon voor een gratis ijsje terugvinden dat te consumeren valt bij één van onze drie toeristische infopunten: ’t Oud Gemeentehuis (Poelkapelle), Steenstraete (Bikschote) of De Koornbloem (Langemark). In deze infopunten en in het gemeentehuis kan je trouwens ook de deelnemingsformulieren afhalen. Het Bakelandt-Mysterie loopt van 15 juni tot en met 15 september.

1 reactie

familie lamerant
Geschreven op 2021-06-10 16:17:56
Super, we kijken er al naar uit!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.