Home > Langemark-Poelkapelle voor de derde keer in de ban van het Bakelandtmysterie

Langemark-Poelkapelle voor de derde keer in de ban van het Bakelandtmysterie

Geschreven op 8 juni 2022 om 17:49 door Mario De Wilde

Een nieuwe route en 18 nieuwe raadsels: vanaf 15 juni wordt in Langemark-Poelkapelle de derde editie van het Bakelandtmysterie in gang geschoten. De fietszoektocht ‘Het Bakelandtmysterie’ is uniek in zijn soort. Je gaat niet op zoek naar foto’s of vragen die je ter plekke kunt beantwoorden, neen, je gaat op zoek naar de route. Een route die je enkel kunt terugvinden aan de hand van 18 raadsels. Je zit als het ware in een openlucht ‘escape-room’. Bij de kruispunten dien je een raadsel op te lossen om te weten of je nu links, rechts of rechtdoor moet fietsen. Rij je mis, dan staat Bakelandt je om de hoek op te wachten om je terug op het juiste pad te brengen. Misrijden kan, verloren rijden nooit. Een goeie speurder fietst om en bij de 25 km. Heb je het vaak mis, dan kan de teller oplopen tot 35 km!
Ook de startplaats moet gezocht worden.
Nieuw dit jaar is dat ook de startplaats moet gezocht worden. Aan de hand van een raadsel kom je te weten of je in Bikschote, Langemark, Madonna, Sint-Juliaan of Poelkapelle de start moet nemen. Dit is het raadsel en ook een leuk voorproefje:
37=63
56= 90
26=36
57=105
67=?
Denk je dat de uitslag 104 is, dan vind je het startbord op het Guynemerplein te Poelkapelle. 126 brengt je dan weer naar de Hazebrug in Sint-Juliaan. Denk je dat 144 het antwoord is, dan ga je best van start in Langemark op het Marktplein. Met 168 ga je dan weer naar de kerk van Bikschote om de startplek te vinden en is 192 volgens jou het juiste antwoord, dan ga je naar de kerk van Madonna.

Prijzen te winnen en ijsjes te likken
Aan de zoektocht is een prijzenpot verbonden. Wie alle raadsels correct oplost, maakt kans op een waardebon van 25 euro. Zo zijn er 20 deelnemers die hier aanspraak op kunnen maken.
Maar op een zomerse dag kan een ijsje ook altijd lekker smaken. Het lokaal bestuur trakteert dan ook bij iedere deelnemer met een ijsje dat kan genuttigd worden in café ’t Westland (Brugseweg Sint- Juliaan) of bij Friegel (Felix Nadarstraat – Sint- Juliaan). Hiervoor gebruik je de bon uit de handige deelnameformulieren.
Deelnemen is gratis en kan tot 15 september. Je vindt de deelnameformulieren in de dienst voor Toerisme (Kasteelstraat 1) of bij de drie toeristische infopunten (De Koornbloem Langemark, Oud Gemeentehuis Poelkapelle of Steenstraete Bikschote)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.