Home > Langemark-Poelkapelle verbiedt vanaf vandaag alle sport- en culturele activiteiten

Langemark-Poelkapelle verbiedt vanaf vandaag alle sport- en culturele activiteiten

Geschreven op 28 januari 2021 om 15:42 door Mario De Wilde

In de Vrije Basisschool van Langemark lopen de resultaten van de COVID-testen stilaan binnen.  Momenteel hebben een 6-tal leerlingen en 2 leerkrachten positief getest, waarbij enkele testen wezen op de Britse variant van het COVID-virus. Op basis van deze resultaten werd beslist om ook het tweede en derde leerjaar preventief te testen. De andere leerjaren en alle leerkrachten werden eerder deze week al aan een test onderworpen.

Rekening houdend met deze stijgende besmettingen, besliste het lokaal bestuur om vanaf vandaag, 28 januari, bijkomende maatregelen te nemen voor het volledige grondgebied van de gemeente Langemark-Poelkapelle en voor alle leeftijdscategorieën en dit zowel voor de indoor als outdoor activiteiten. Alle activiteiten binnen de reguliere werking van verenigingen en/of clubs, zowel in de jeugd-, sport en/of cultuursector worden voor iedereen in Langemark-Poelkapelle verboden, met inbegrip de activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit verbod geldt niet voor het onderwijs, de buitenschoolse kinderopvang, Kind & Gezin, de openbare bibliotheek en voor bloedinzamelingen door het Rode Kruis.  De kunstacademie valt niet onder de noemer onderwijs en wordt bijgevolg gesloten. Deze bijkomende maatregelen gelden voorlopig tot en met 14 februari (begin krokusvakantie) en worden ondertussen geëvalueerd.

De beslissing om bijkomende maatregelen te nemen, wordt niet licht gemaakt en is het gevolg van nauw overleg tussen verschillende betrokken diensten.  Deze drastische beperking van de sociale contacten, de activiteiten en bijgevolg ook de mobiliteit in de gemeente is noodzakelijk om de toename van positieve gevallen voldoende in te perken.  Kunnen we ook op jouw hulp rekenen om deze maatregelen te volgen?

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.