Home > Langemark-Poelkapelle organiseert grote zwerfvuilactie op 28 maart

Langemark-Poelkapelle organiseert grote zwerfvuilactie op 28 maart

Geschreven op 14 februari 2020 om 17:36 door Mario De Wilde

Afval in de openbare ruimte veroorzaakt niet alleen ergernis. Het is ook duur. Het opruimen van het zwerfvuil kost meer dan 60 miljoen euro per jaar. Dat is bijna 10 euro per inwoner. Ook dit jaar is er de Grote Lenteschoonmaak! Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in Vlaanderen op te ruimen en zo het straatbeeld van het dorp, de stad of gemeente mooi te maken.
Zwervuilactie
Ook in Langemark-Poelkapelle gaan we de baan op. Heel wat vrijwilligers doen dit al als Mooimakers. Jaarlijks organiseert de gemeente een zwerfvuilactie in samenwerking met een lagere school en Beweging.net. Ook verenigingen die een zwerfvuilactie organiseren, worden door de gemeente ondersteund. In 2019 werden er o.a. zwerfvuilacties georganiseerd door Fedasil en de chiro Ixagodo (chiromeisjes Langemark). Hieronder een overzicht van de in 2019 uitgevoerde zwerfvuilacties in onze gemeente.
In 2020 willen we het grootschaliger aanpakken en organiseren we op zaterdag 28 maart om 14u een zwerfvuilactie in de verschillende deelgemeenten.
Ik maak mooi.
Jij maakt mooi.
Wij maken mooi.
Hierbij hebben we jullie hulp nodig!
Wil je met je vereniging of straatcomité of gezin deelnemen? Of misschien individueel? Geef je contactgegevens door aan de milieudienst, milieu@langemark-poelkapelle.be, 057/49.09.15. Vergeet niet te vermelden met hoeveel personen je zou deelnemen en in welke deelgemeente je wenst op te ruimen. Ten laatste eind februari zouden we graag een zicht hebben op het aantal deelnemers. Om jullie te bedanken voor de hulp wordt er om 17u een drankje voorzien. De praktische afspraken worden meegedeeld bij je inschrijving.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.