Home > Lang leve Berry. Een ezel wint voor het eerst de Roeselaarse Persprijs

Lang leve Berry. Een ezel wint voor het eerst de Roeselaarse Persprijs

Geschreven op 11 november 2023 om 10:28 door Mario De Wilde

Voor het eerst ooit nomineerde de Roeselaarse Perskring een dier voor hun jaarlijkse Persprijs en het was vrijdagavond ook effectief ezeltje Berry die met de overwinning aan de haal ging. Berry vertrok eind juli met zijn baasje Piet Ternest en diens broer Paul voor een wandeltocht ten voordele van het goede doel richting het Nederlandse Utrecht.

De Perskring nomineerde drie kanshebbers: Lore Van Heesbeke die samen met de Special Flames goud pakte op de Wereldspelen in Berlijn, Jos Muylle van NieuwjaarsActie Roeselare die er samen met zijn 40-koppig team van vrijwilligers jaar na jaar voor zorgt dat ook mensen die even op de pechstrook van de samenleving verzeild zijn toch nieuwjaar en Pasen kunnen vieren en ezeltje Berry die afgelopen zomer samen met Piet en Paul Ternest de helft van de Sint-Martinusroute stapte ten voordele van de vzw D.O.G.B.O-Dogbo. Hun avonturen waren dankzij Fien Ternest te volgen op Facebook.

Meer dan 1.200 mensen stemden, naast de leden van de Perskring zelf, op hun favoriete genomineerde en vrijdag was het burgemeester Kris Declercq (CD&V) die in de Keuken van Roeselare op De Munt mocht onthullen dat ezel Berry, die ook aanwezig was op de uitreiking, dit jaar met de overwinning ging lopen. “Volgend jaar hopen we de tweede helft van de tocht, richting Tours in Frankrijk, te stappen”, zegt Piet Ternest. “Dit jaar hoopten we 6.000 euro in te zamelen met onze voettocht, maar het werd finaal ruim 8.300 euro.” Met dank aan Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.