Home > Lang (119 dagen) wachten: volg morgen Club – OHL live op sociale media

Lang (119 dagen) wachten: volg morgen Club – OHL live op sociale media

Geschreven op 3 juli 2020 om 15:36 door Mario De Wilde

We hebben er lang op moeten wachten. Liefst 119 dagen nadat Club de Brugse derby won, trekken de spelers binnenkort weer hun wedstrijduitrusting aan. Oud-Heverlee Leuven is zaterdag de eerste tegenstander in de oefencampagne van Club. Alhoewel de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld wordt voor de veiligheid, kan jij toch alles vanop de eerste rij volgen. Tune zaterdag om 17u45 in op Facebook op YouTube voor de voorbeschouwing. Een kwartier later start de wedstrijd, voorzien van live-commentaar van Nicolas De Brabander en interviews langs de lijn door Justine.

Het is alweer meer dan vier jaar geleden dat beide teams elkaar nog eens in de ogen keken. Zaterdag doen ze dat nog langer dan normaal, want om alle spelers genoeg speelgelegenheid te geven, wordt de wedstrijd over twee helften van 60 minuten gespeeld. Club en OHL speelden al acht keer tegen elkaar, maar nog nooit in een oefenwedstrijd. Blauw-Zwart won al zes keer van de ploeg uit de studentenstad en leed tweemaal een nederlaag.

Belangrijke voorbereiding

Net als Club bereidt Leuven zich voor op een levensbelangrijk duel begin augustus. FCB treft Antwerp in de bekerfinale, OHL speelt de lang uitgestelde terugmatch van de promotiefinale naar 1A. K. Beerschot VA won de heenmatch toen met 1-0. De coach die dit voor Oud-Heverlee Leuven moet trachten te verwezenlijken, is de 58-jarige Marc Brys. Hij volgde Vincent Euvrard op, die op 9 juni werd ontslagen. Brys was in het verleden coach bij o.a. KFCO Beerschot-Wilrijk, STVV en KV Mechelen. Zaterdag zien we ook oud-Clubaanvaller Jérémy Perbet terug. Hij verlengde zijn uitleenbeurt van Sporting Charleroi tot na de promotiefinale. Voor de rest is het nog afwachten met welke spelers OHL in Brugge zal verschijnen.

31 spelers bij Club

Blauw-Zwart startte de voorbereiding met 31 spelers. Aanvallers Kaveh Rezaei en Amadou Sagna keerden terug na hun uitleenbeurt, net als verdediger Siemen Voet. Ook youngster Noah Aelterman krijgt van Philippe Clement de kans om de voorbereiding mee te maken met de A-kern. Het aftellen naar morgen zaterdag kan beginnen! Je kan de volledige wedstrijd volgen via Facebook of Youtube!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.