Home > Landelijke Gilde Beernem plaatst i.s.m. gemeentebestuur een bank in Kallemoeiedreef

Landelijke Gilde Beernem plaatst i.s.m. gemeentebestuur een bank in Kallemoeiedreef

Geschreven op 27 juni 2020 om 10:26 door Mario De Wilde

In 2019 nam LG Beernem deel aan de actie van de centrale Landelijke Gilden “Bank zoekt plek”. Die actie heeft de bedoeling om een bank te plaatsen in de gemeente. Want een zitbank kan mensen samenbrengen en verenigen. Zeker in deze Corona tijd, waar we veel fietsen en wandelen, is een plek om eens te verpozen belangrijk.
Een goede plek is belangrijk
Een goede locatie voor de bank is natuurlijk zeer belangrijk. We wilden de inwoners van Beernem daar graag bij betrekken. Er werden een drietal locaties, via een foto en met een korte beschrijving, voorgesteld. De leden van de LG en de inwoners van Beernem werden gevraagd om hun voorkeur te geven. De voorkeur ging overduidelijk naar de Kallemoeiedreef, dit ter hoogte van het nieuw sportcomplex.
Landelijke Gilde schenkt de bank aan de gemeente
De voorkeurlocatie bevindt zich op het openbaar domein. Daarom is het logisch dat de bank werd geschonken aan de gemeente. Dit gebeurde formeel tijdens de gemeenteraad van maart 2020.
Plaatsing van bank in juni
De bank werd in juni geplaatst. Eerst werd de plek van de bank in een mooie verharding in klinkers voorzien. De slogan “ Landelijke Gilde Beernem – bij ons zit je goed” vormt meteen een uitnodiging om er gebruik van te maken. De bank staat ook heel kort bij het parcours van de nationale streekzoektocht van de Landelijke Gilden die doorgaat van 1 juli tot 30 september en dit jaar start in Beernem. Alle informatie ( inschrijving, parcours, …) kan je terugvinden op www.streekzoektocht.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.