Home > ‘Land Art structuren’ sieren vanaf nu de Vlaamse en Franse Westhoek

‘Land Art structuren’ sieren vanaf nu de Vlaamse en Franse Westhoek

Geschreven op 17 mei 2023 om 07:06 door Mario De Wilde

In de Vlaamse en Franse Westhoek verfraaien ‘recreatieve Land Art structuren’ het grensoverschrijdend landschap. Een structuur van droge wilgentakken als basis, met levende planten die de structuur bedekken waarna ze opgaan in de omliggende natuur. De Land Art structuren staan op ‘verborgen’ plekken in de grensoverschrijdende Westhoek. Ze vormen markeringen in het landschap waarop je het uitzicht kan aanschouwen.

De Land Art structuren zijn bedacht door ontwerper en landschaparchitecten (JNC International) en uitgevoerd door Bowerbind Collective, met de wens om ook als speelplek te fungeren voor gezinnen met kinderen.
“Infrastructuurprojecten zoals dit blijven belangrijk om tegemoet te komen aan de nieuwe behoeften van onze bezoekers en de hedendaagse trends zoals het slow-toerisme, de beleving in de natuur en het kortbij reizen. We zullen in de toekomst blijven inzetten op acties om het toeristisch aanbod in onze rurale regio’s verder vorm te geven en te blijven vernieuwen”, aldus Sabien Lahaye Battheu , gedeputeerde en voorzitter Westtoer.
Waar vind je de structuren?
In de Westhoek:
– Het Nest in Mesen (Iers Vredespark)
– De Cocons aan de Scherpenberg in Heuvelland
Coeur de Flandre:
– La Fleur échappée op de Ravensberg in Balleul (Concervatoire Botanique National)
– Le Labyrrinthe 3D op de Boeschepeberg (Chemin des Loups)
– L’Observatoire caché op de Katsberg in Godewaarsvelde (Route de Méteren)
Grensoverschrijdende toeristische kaart van het Heuvellandschap
Naast de Land Art Structuren werd voor gezinnen of groepen met kinderen een grensoverschrijdende toeristische kaart van het Heuvellandschap gerealiseer onder de noemer: ‘Tien heuvels op een rij’. Voor elk van de tien heuvels is er een fiets- of wandelroute als suggestie meegeven en krijg je per heuvel een makkelijk overzicht van de ‘must see’s and must do’s’. De kaarten zijn verkrijgbaar in het Nederlands of het Frans bij de diensten van toerisme in de Westhoek en Destination Coeur de Flandre.

De Land Art structuren zijn een realisatie van #westtoer , Toerisme Westhoek, La Communauté de Communes de Flandre Interieure en Toerisme Destination.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.