Home > Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Geschreven op 20 juli 2020 om 13:09 door Mario De Wilde

Lamsoor, ook wel de ‘zwinneblomme’ genoemd in de volksmond, staat momenteel in bloei in de Zwinvlakte van het Zwin Natuur Park. Deze plant is typisch voor de schorren van de Zwinvlakte en vormt gedurende enkele weken, tot half augustus ongeveer, een groot paars bloementapijt.

Lamsoor
Lamsoor is een plant uit de familie van de strandkruiden en dankt de naam aan de vorm van de bladeren. Lamsoor kan opgenomen zouten van het zeewater terug afscheiden en gedijt op die manier in het zoute zeemilieu. De meeste planten die in zo’n milieu gedijen, zijn schaars en grijsblauw van kleur. Lamsoor daarentegen, heeft een lichtpaarse gloed. De plant bloeit één keer per jaar en is een echte publiekstrekker die veelvuldig gefotografeerd wordt door de bezoekers van het Zwin Natuur Park. Het paarse tapijt zorgt jaarlijks voor unieke beelden.

Fotowedstrijd
Nog tot 15 augustus loopt in het Zwin Natuur Park een fotografiewedstrijd. Er zijn mooie prijzen te winnen en de beste foto’s zullen deel uitmaken van de najaarstentoontstelling ‘Het Zwin inspireert’. Alle voorwaarden om deel te nemen zijn terug te vinden op de website.

Extra duiding door parkgidsen
De hele zomer staan ook extra gidsen in de kijkhut en aan de Swarovskikijker met uitzicht op de Zwinvlakte. De Zwingidsen geven de bezoekers meer uitleg over het natuurgebied en de ‘zwinneblomme’.

Praktisch Zwin Natuur Park

Ten gevolge van de coronamaatregelen dient een ticket voor het bezoek aan het Zwin Natuur Park vooraf gereserveerd te worden. Dit kan via www.zwin.be. Het dragen van een mondmasker in het bezoekerscentrum is verplicht.

Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: toegang tot het Zwin Natuur Park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

[www.zwin.be]

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.