Home > Laatste zomer voor populaire Bistro Botenga in Blankenberge

Laatste zomer voor populaire Bistro Botenga in Blankenberge

Geschreven op 3 juni 2022 om 10:16 door Mario De Wilde

Het wordt de laatste zomer voor de populaire Bistro Botenga aan de Franchommelaan  in Blankenberge. De sympathieke zaakvoerders Philip en Sophie zetten er over enkele weken namelijk een punt achter: “Vele slapeloze nachten hebben we achter de rug, maar na veel wikken en wegen hebben we besloten dat de zomer van 2022, de laatste zomer wordt voor Bistro Botenga. Negen jaar geleden zijn we gestart met het verwezenlijken van onze droom, een eigen restaurant. En tot onze grote verbazing bleek ons concept vanaf de eerste dag enorm aan te slaan bij de inwoners en bezoekers van onze mooie badstad. Het waren 9 prachtige jaren. Klanten werden vrienden, vrienden voor het leven. Dag en nacht hebben we ons, samen met ons team, ingezet om van elk bezoek een onvergetelijk moment te maken. En als we de vele lovende woorden van onze klanten mogen geloven, dan zijn wij daar ook in geslaagd.

Maar in de roes van het succes, vergeet men soms wat echt belangrijk is, je gezin, familie, vrienden… We vonden het geluk in andere gezinnen gelukkig maken, terwijl we ons eigen gezin een beetje onbewust uit het oog verloren.

Daarnaast kunnen we onze ogen ook niet sluiten voor de problemen die de horeca met zich meedraagt. Het vinden van personeel wordt ieder jaar moeilijker, de vaste kosten en grondstoffen stijgen de laatste tijd fenomenaal… Problemen waar de horeca nu voorstaat, maar die niet meteen kunnen worden opgelost, hoe graag men dat ook zou willen.

Daardoor zijn we tot het besluit gekomen dat we beter stoppen met Bistro Botenga op een absoluut hoogtepunt en dat we samen met ons fantastische team er nog een ferme lap op kunnen geven. We willen jullie deze zomer nog een laatste maal laten genieten van onvergetelijke avonden op ons mooi terras aan de jachthaven, met een heerlijke portie mosselen; een pladijs gebakken zoals mijn grootmoeder het me heeft geleerd tijdens mijn eerste stappen in de keuken; of misschien wel met een heerlijke bouillabaisse, de beste bouillabaisse van het heelal! Maar één ding kunnen we beloven, tot na de herfstvakantie blijven we het beste van onszelf geven, net zoals we de voorbije negen jaar altijd voor jullie hebben gedaan. We willen dan ook onze klanten en ons team bedanken voor de voorbije prachtige jaren. Ook een dikke merci aan onze leveranciers die jaren hebben moeten omgaan met onze zin voor perfectie, maar we hadden maar één ding voor ogen, onze klanten, onze vrienden, ‘t beste van ‘t beste geven. Ook een speciale dankjewel aan onze ouders, voor het luisterend oor bij de koffie. En aan onze dochter Amber, die elke avond klaar zat, hoe laat het ook mocht worden, met haar peptalk na een druk service! Hopelijk zien we mekaar nog eens deze zomer, in ons geliefde restaurantje, Bistro Botenga❤️ Philip en Sophie”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.