Home > Laatste pluk en drink onder een stralende zon in de Innengaard in Sint-Kruis. Vanaf april start nieuw seizoen

Laatste pluk en drink onder een stralende zon in de Innengaard in Sint-Kruis. Vanaf april start nieuw seizoen

Geschreven op 9 oktober 2022 om 13:08 door Mario De Wilde

Onder een stralend herfstzonnetje is er vandaag de laatste plukdag en daar bovenop nog een drink voor de vele deelnemers van Bloemenpluktuin De Innengaard in Sint-Kruis. Initiatiefneemster Ellen Vandewalle: “Het is de bedoeling dat we vooral veel originele grassen, de laatste zonnebloemen, cosmosknoppen en zaaddozen met enkele diva-dahlia’s plukken, zodat iedereen gelukkig naar huis kan gaan.” En tevreden was iedereen want naast de drankjes kon er ook flink wat lekkers geproefd worden met het kasteel van Rooigem als achtergrond.

Bloemenpluktuin De Innengaard in Sint-Kruis is een echt succesverhaal op een schitterende en inspirerende locatie op het domein Rooigem. Ellen Vandewalle: “Onze gemeenschap groeit, net als de bloementuin zelf, heel organisch, zo mooi om te zien. Sommigen van onze deelnemers komen al sinds het begin van De Innengaard of plukken al enkele jaren en weer anderen sloten zich net dit jaar aan. Steeds wanneer iemand deelnemer wordt, wordt onze gemeenschap van ‘bewuste (lees: lokale, eerlijke, onbespoten en dus blije) bloemen’-oogsters groter, Wat zo bijzonder en hartverwarmend is om te zien, is dat jullie allen zo respectvol oogsten en oprecht waarderen dat we het verhaal van bewuste bloemen mee op de kaart zetten. Dat is net de bedoeling van CSA De Innengaard, gedragen door een gemeenschap van oogsters en vrijwilligers. Als team Innengaard werken wij het ganse jaar door aan jullie bloemen.”

Als deelnemer koop je in De Innengaard een ‘oogstaandeel’ of ‘langdurige bloemenpas’ en in ruil kom je jouw deel van de oogst zelf uitkiezen op ons bloemenland. De oogst en de kosten worden dus gedeeld. Je wordt op die manier zelf actief betrokken in dit duurzaam project en steunt het land en de boerin die samen met haar team instaat voor het telen van het boeket in jullie huiskamer. Wederzijdse betrokkenheid en vanzelf ook wederzijds respect, samen schrijven ze daar rond het kasteel een mooi verhaal. Oogsten in de schoot van domein Rooigem, die prachtige historische plek, is een beleving van ontmoeten, creëren én genieten. En is terzelfdertijd samen de wereld een beetje mooier en zinvoller maken.

Ellen Vandewalle: “In totaal kan ons bloemenveld 70 en op termijn wellicht 100 mensen aan (dankzij ons nieuw aangelegde binnenbed, zie bijgevoegde luchtfoto)), verspreid over vier plukmomenten. We willen al onze oogsters daarom vragen om ambassadeur te worden en onze missie verder te vertellen, als de deelnemers dat al niet deden. Als iedereen een nieuwe geïnteresseerde enthousiast maakt om onze gemeenschap te versterken, wordt onze groep nóg groter. En daar streven we elk jaar naar! We openen daarmee ook al meteen de wachtlijst voor volgend oogstseizoen dat in april 2023 al start. Wie de bloemengoesting al voelt kriebelen, mag zich zeker al inschrijven! Hoe vroeger je inschrijft, hoe beter wij kunnen inschatten hoeveel bollen, zaden, knollen, en extra vaste planten wij zullen aankopen voor 2023.”

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.