Home > Laatste fase vernieuwing stationsomgeving van Diksmuide gestart. Einde 2024 klaar

Laatste fase vernieuwing stationsomgeving van Diksmuide gestart. Einde 2024 klaar

Geschreven op 21 februari 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

Een aannemer begint komende maandag 26 februari met voorbereidende werken op de stationsparking van Diksmuide voor de plaatsing van een fiets- en wandeltunnel onder de spoorweg. Dat is meteen het effectieve startschot op het terrein voor de laatste fase van de vernieuwing van de stationsomgeving. De komende maanden zal er heel wat beweging zijn op de stationsparking. Naast de fiets- en wandeltunnel, komt er ook een pendelparking voor 160 voertuigen, met elektrische laadpalen én een veilige in- en uitrit.

Een deel van de parking doet dienst als werfzone. Hierdoor is de in- en uitrit via de Spoorwegstraat vanaf 26 februari afgesloten. Alle verkeer moet via de toegangsweg aan de overweg in de Esenweg. Verkeer dat de stationsparking wil verlaten, moet – uit veiligheidsoverwegingen – wel verplicht rechtsaf slaan richting spoorweg. De zichtbaarheid is er te beperkt om links af te slaan en de Esenweg over te steken.

Tunnel onder de sporen
De aannemer, Persyn uit Zwevegem, schuift de fiets- en wandeltunnel in het weekend van 7 juni onder de sporen. Tijdens dat weekend rijden er geen treinen en is de spooroverweg ook volledig afgesloten. Infrabel voert op dat moment ook herstellingswerken uit aan de overweg.

Laatste fase
De werken maken deel uit van de laatste fase voor de herontwikkeling van de stationsomgeving. Eerder kwam al de heraanleg van de busstelplaats en de Bortierlaan aan bod én kwam er een veilige en groene fiets- en wandelverbinding van het stadspark via het station naar het vestingspark.

In deze fase, die strategisch van heel groot belang is voor de stad, realiseren we samen met Infrabel en NMBS ook volgende zaken:

Een groene fiets- en wandelverbinding langs de spoorlijn die aansluit op de fietssnelweg F35 en het vestingspark

Een regionaal hoppinpunt

Het einde van de werken is voorzien rond de jaarwisseling 2024-2025.

Kostenplaatje
De totale kostprijs van het project bedraagt 4.860.491,72 euro, en wordt verdeeld over drie partijen:

Stad Diksmuide 1.310.573,05 euro (omgevingswerken en fietspad)
NMBS 785.174,57 euro (parking)
Infrabel
2.653.972,98 euro (fietstunnel)
110.771,13 (stelplaats)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.