Home > Laat de zomer maar starten: Missault ijs is nu ook op de zeedijk van Middelkerke te krijgen

Laat de zomer maar starten: Missault ijs is nu ook op de zeedijk van Middelkerke te krijgen

Geschreven op 21 juni 2022 om 15:45 door Mario De Wilde

De Brugse ambachtelijke roomijs-koning Missault opende zopas aan de Zeedijk 60, haar eerste buitenhuisverkooppunt. Zonder meer, een schot in de roos, gezien de ruime belangstelling van zowel de vakantieganger als de plaatselijk bevolking. “We zijn blij met de goede start. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst en wie weet, nog verder uitbreiding aan de kust”, stellen Simon Ronse en Annelies Thomaes.

Het hoeft geen betoog, NV Roomijs Missault mag dan wel een bekende naam zijn binnen de horecawereld en verkooppunten van diverse top ijsproducten, de vraag waar de particulier zich kon tegoed doen aan deze ambachtelijke lekkernijen, zij het roomijs, sobet, frisco’s, specifieke nagerechten of onder andere gespecialiseerde verjaardagstaarten, was nog een open vraag. Co-eigenaar Simon Ronse: “We waren al een flinke poos op zoek naar een geschikte locatie om ook de private consument naar ons toe te trekken. Marktonderzoek bleek dat we dit aan de kust het best zouden kunnen doen. Onze speurtocht bracht ons naar Middelkerke, duidelijk een gemeente is volle expansie met een ruim aanbod aan vernieuwingen en een zomerprogramma om U tegen te zeggen. Het zandsculturenfestival met de Dino’s, het wielerkampioenschap van België, een bierfestival, zowat elke dag iets te doen en voeg daarbij straks een nieuw casino deed ons kiezen voor Middelkerke, waar duidelijk een nieuwe positieve wind waait. Zoveel is zeker. Onze goede start onderstreept onze keuze. De bezoekers zijn blij ons gevonden te hebben.”

Ambachtelijk

Annelies Thomaes is alvast dik tevreden: “Dat bewijst meteen de belangstelling van de liefhebber, die duidelijk kiest voor kwaliteit. Al onze producten worden in Brugge op ambachtelijke wijze vervaardigd. Zowat twintig man staat in voor de dagelijkse verse aanvoer van 28 soorten ijssmaken, frisco’s en ijspralines. Het doet deugd dat onze eerste bezoekers intussen al vast klanten zijn, en dat in amper een paar weken.”

Missault IJs, Zeedijk 60 in Middelkerke, elke dag van 13 uur tot 22 u. Meer info: middelkerke@missault.be

Foto: Annelies Thomaes en Simon Ronse, blij met start. (Foto LC)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.