Home > KV Oostende wint West-Vlaamse kelderkraker tegen KV Kortrijk: 3-1

KV Oostende wint West-Vlaamse kelderkraker tegen KV Kortrijk: 3-1

Geschreven op 7 november 2022 om 08:24 door Mario De Wilde

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd met onmiddellijk een schot van Rocha Santos dat de lat scheerde. De volgende kans was raak wanneer spits Hornby een vrije trap voorbij de doelman in de hoek trapte (1-0). De bezoekers kwamen uit het niks langszij wanneer Bruno na Kortrijkse combinatie de Oostendse goalie met een plaatsbal te grazen nam (1-1). Na de gelijkmaker moest de thuisploeg wat bekomen van de opdoffer want enkele minuten later behoedde doelman Phillips Kortrijk van een voorsprong wanneer hij een knal van Messaoudi via de lat onschadelijk maakte. Een onbesuisde Keita kreeg een tweede gele karton te zien waardoor Kortrijk met 10 man verder moest. Na de rode kaart nam de thuisploeg opnieuw het heft in handen maar de stand bleef tot aan de rust ongewijzigd.

De thuisploeg begon ongewijzigd aan de tweede helft terwijl bij Kortrijk Selemani in de kleedkamer bleef voor Tanaka. Oostende duwde de bezoekers op de eigen helft terug wat resulteerde in een aantal hete standjes voor het bezoekende doel. De verdiende tweede treffer kwam na een prachtige actie van Sakamoto die het hoofd vond van Hornby, die op de paal kopte maar McGeehan was goed gevolgd en frommelde het ronde ding voorbij Ilic (2-1). Hornby kreeg nadien de kans om wedstrijd voortijdig te beslisssen maar besloot alleen voor doel hard naast. Na tussenkomst van de VAR ontsnapte de thuisploeg aan een strafschop wanneer Avenatti in de tang genomen werd maar de VAR zag er geen graten in. Ambrose kwam ook alleen voor de doelman maar hij liet het eveneens na de score verder uit te diepen. Aan de overkant verijdelde onze doelman de gelijkmaker wanneer een eenzame Kortrijkzaan voor hem verscheen. In het absolute slot plaatste McGeehan de kers op de taart met zijn tweede doelpunt van de avond (3-1).

Doelpunten: 7′ 1-0 (Hornby), 19′ 1-1 (Bruno), 53′ 2-1 (McGeehan), 90′ + 5′ 3-1 (McGeehan)
Gele kaarten: 12′ Keita, 33′ Keita, 41′ Radovanovic, 72′ Tanghe, 90′ + 1′ Sakamoto
Rode kaarten: 33′ Keita (2x geel)
Scheidsrechter: Dhr. Wim Smet
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Phillips, Capon (60′ Katelaris), Urhoghide, Tanghe, McGeehan, Rocha Santos (88′ Osifo), D’Haese (63′ Albanese), Sakamoto, Boonen (60′ Atanga), Ambrose, Hornby
Invallers: Hubert, Katelaris, Ndicka, Osifo, Musayev, Bätzner, Atanga, Albanese
KV Kortrijk: Ilic, Watanabe, Sych, Messaoudi (67′ Mbayo), Selemani (46′ Tanaka), Keita, Avenatti, Dessoleil, D’Haene, Radovanovic, Bruno (67′ Henen)
Invallers: Vandenberghe, Mbayo, De Neve, Mehssatou, Tanaka, Loncar, Eira Antunes Da Silva, Henen