Home > KV Oostende raakt onderaan steeds meer afgezonderd na verlies tegen Anderlecht: 0-2

Geschreven op 4 februari 2023 om 09:57 door Mario De Wilde

Gisteravond ontving KV Oostende Anderlecht. De thuisploeg begon met een enorme kans voor Durdov, maar de spits kopte van dichtbij het ronde ding ver naast de kooi van Verbruggen. Via Amuzu reageerden de bezoekers maar de Brusselaar trapte hard over. De kustboys waren in de aanvangsfase het gevaarlijkst. Na een snelle Oostendse omschakeling stond Durdov klaar om de bal binnen te tikken maar Atanga kon de spits niet bereiken. De bezoekers kwamen uit het niks op het voorsprong wanneer Murillo na een hoekschop de bal voorbij Phillips in doel frommelde (0-1). Na de bezoekende voorsprong kabbelde de wedstrijd richting de rust en gingen de bezoekers enigszins gevleid met een kleine voorsprong de pauze in.

Thalhammer voerde tijdens de rust een dubbele wissel door. D’Haese en Atanga bleven in de kleedkamer voor Arase en Ambrose maar de eerste kans na de rust was voor de bezoekers wanneer Sakamoto in een extremis een poging van Stroeykens onschadelijk maakte. Aan de overkant probeerde Bätzner het met een zwabberbal waar Verbruggen het moeilijk mee had. De ijverige Sakamoto vond de doelman op zijn weg en Ambrose knalde van ver naast het bezoekende doel. Na een mooie Oostendse aanval verscheen Sakamoto alleen voor de bezoekende doelman maar Verbruggen redde de Brusselse meubelen. In de toegevoegde tijd besliste Dreyer de partij op een assist van Verschaeren (0-2). In het absolute slot probeerde Ambrose het van ver maar de stand bleef ongewijzigd en bleven de kustboys opnieuw met lege handen achter.

Doelpunten: 0-1 (Murillo), 0-2 (Dreyer)
Gele kaarten: 27′ Tanghe, 55′ Rodin, 84′ Bätzner
Scheidsrechter: Dhr. De Cremer
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Phillips, Rodin, Capon (85′ Boonen), Tanghe, D’Haese (46′ Arase), Sakamoto, Amade, Dewaele (57′ Dwomoh Jr.), Bätzner, Durdov (74′ Musayev), Atanga (46′ Ambrose)
Invallers: Hubert, Urhoghide, Arase, Dwomoh Jr., Boonen, Ambrose, Musayev
RSC Anderlecht: Verbruggen, Amuzu (72′ Slimani), Verschaeren (91′ Refaelov), Vertonghen, Diawara, Stroeykens (91′ Léoni), Dreyer, Sardella, Debast, Arnstad, Murillo
Invallers: Van Crombrugge, Refaelov, Slimani, Ashimeru, Léoni, Sadiki, Angulo