Home > KV Oostende ontvangt vanavond Anderlecht voor belangrijke match in degradatiegevecht

KV Oostende ontvangt vanavond Anderlecht voor belangrijke match in degradatiegevecht

Geschreven op 3 februari 2023 om 11:39 door Mario De Wilde

Vanavond ontvangt voorlaatste KV Oostende in de Diaz Arena RSC Anderlecht. Mits een overwinning kunnen ze een uitstekende zaak doen in het klassement, wetende dat ze de week erop concurrent Zulte Waregem partij geven. Paars-wit prijkt met 28 punten op een teleurstellende 11de plaats. POI wordt voor de Brusselaars een bijna onmogelijke opdracht, terwijl plaats 8 en een deelname aan Play-off 2 ook al een hele opgave wordt..

Vorige wedstrijd:
Afgelopen weekend speelde de Brusselaars na een matige wedstrijd 0-0 gelijk tegen Antwerp.
Coach Riemer speelde tegen Antwerp met de volgende selectie: Verbruggen, Murillo, Debast, Vertonghen, Sardella, Diawara, Ashimeru, Verschaeren, Amuzu, Raman, Dreyer. Stroeykens, Trebel, Refaelov en Leoni vielen gedurende de wedstrijd in.

Spelersnieuws:
– Brian Riemer kon tegen Antwerp niet rekenen op de geblesseerden Delcroix en Kana.
– Tegen de Kustboys zal de Brussels coach niet kunnen rekenen op woelwater Raman, die op de vorige speeldag uitgesloten werd met 2 gele kaarten
– De tegen Antwerp ingevallen Trebel blesseerde zich tegen het Stamnummer 1 en werd uit voorzorg voortijdig naar de kant gehaald, maar raakt vermoedelijk speelklaar voor het treffen in de Diaz Arena
– Op het einde van het wintermercato versterkte paarswit zich met Anders Dreyer (Midtjylland) en de ervaren Algerijnse aanvaller Islam Slimani. Die laatste heeft een verleden bij Sporting Lisboa en Leicester en komt nu over van het Franse Brest. Door de afwezigheid van Raman is het een optie dat hij meteen debuteert.
– Esposito, Duranville, Hoedt en Agyei zochten hun voetbalgeluk elders

Opmerkelijk:
– KVO verloor al drie thuiswedstrijden op rij niet meer van Anderlecht: 3-2 (2019), 2-2 (2020), 2-2 (2021).
– De hoofdstedelingen doen het op verplaatsing merkelijk beter dan in eigen huis. Van de laatste vier uitwedstrijden won het er 2 en speelde het 2 maal gelijk. Hierbij opvallend is dat paarswit tweemaal met de kleinste score won (0-1 op Charleroi en op Seraing). De draws werden behaald op Antwerp en bij Club Brugge, toch twee toppers uit de vaderlandse competitie. Paars-wit scoorde dus wel slechts twee keer in die vier wedstrijden.

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Wesli De Cremer
Assistenten: Dhr. Ruben Wyns en Dhr. Matthias Massa
4de official: Dhr. Jordy Vermeire
VAR: Dhr. Nathan Verboomen

Selectie (20): Phillips, Hubert, Tanghe, Urhoghide, Capon, Rodin, D’Haese, Wylin, Sakamoto, Arase, Amade, Dwomoh, Dewaele, Bätzner, Atanga, Boonen, Ambrose, Musayev, Durdov, Hornby.
Geblesseerd: D’Arpino, McGeehan
Geschorst: /
Niet geselecteerd: Schelfhout, Badu, Govaers, Osifo, Ndicka, Medley, Katelaris, Barac, Rocha, Berte, Mebude.
Opmerkingen: Nieuwkomer Barac trainde nog maar één keer mee en is nog niet geselecteerd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.