Home > KV Oostende is nog niet dood. Na zege tegen Eupen wint het ook van leider Essevee

KV Oostende is nog niet dood. Na zege tegen Eupen wint het ook van leider Essevee

Geschreven op 3 november 2023 om 22:58 door Mario De Wilde

Na de zege op Eupen begon trainer Stijn Vreven met KV Oostende opnieuw met eenzelfde veldbezetting, dat wil zeggen drie centrale verdedigers en twee spitsen.

In het openingshalfuur bestormde Zulte Waregem de Oostendse doelmond maar Liam Bossin stond pal op grote kansen voor Gano, Traore en Vossen. Zeker drie keer ranselde onze doelman een gemaakt doelpunt uit zijn goal. KVO zette daar een schot van Laes tegenover maar Bostyn duwde in hoekschop. Laes nam ook die corner voor zijn rekening en aan de tweede paal trapte D’Arpino in de volley enig mooi binnen: 0-1, een gevleide voorsprong aan de rust.

In de tweede helft was het KVO dat meteen dichtbij de 0-2 kwam maar Tanghe kopte op hoekschop rakelings naast. Zulte Waregem probeerde langszij te komen maar had het nu moeilijker om kansen af te dwingen. Gano kreeg wel dé kans maar hij kon de bal van dichtbij niet in doel werken. Even later claimde de ex-KVO aanvaller nog een penalty maar de scheids ging hier niet op in. Kort voor tijd was het opnieuw Gano die gevaarlijk was maar hij kopte op de paal.
Met hangen en wurgen sleepte KVO zich naar het eindsignaal maar wat een ontlading barstte los toen de scheidsrechter voor het einde floot.

Doelpunten: 37 D’Arpino 0-1
Scheidsrechter: Dhr. Allaerts
Ploegsamenstelling: Bossin, Tanghe, Medley, Basila, Vinck, Laes, Osifo, D’Arpino (80′ Dewaele), Decoene, Perez (72 Van Daele), Berte (80′ Hartwig)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.