Home > KV Oostende dwarrelt over Onhaye (8-1) en Zulte Waregem met de hakken over de sloot (2-1) op RWDM

Geschreven op 26 oktober 2021 om 23:07 door Mario De Wilde

Allebei de West-Vlaamse ploegen gaan door in de openingsdag van van de achtste finales van de Croky Cup, al zat er flink wat verschil in. KV Oostende legde CS Onhaye over de knie 8-1 en Zulte Waregem won nipt op het veld van tweedeklasser RWDM. KV Oostende hield een doelpuntenkermis tegen CS Onhage al kwamen de bezoekers na twee minuten wel verrassend op voorsprong via Thibaut Delplank, maar die scheve situatie werd door de thuisploeg snel rechtgezet. Marko Kvasina maakte kort erna gelijk, de Oostenrijker scoorde voor de pauze nog twee keer. David Atanga prikte nadien twee keer raak, ook Steven Fortes, Thierry Ambrose en Théo Ndicka pikten hun doelpuntje mee.

Na amper 15 seconden scoorde Essevee al tegen RWDM na een treffer van Dereck Kutesa. Kort voor de pauze maakte Lenny Nangis uit Guadeloupe verdiend gelijk voor RWDM. Omdat er daarna niet meer werd gescoord, leken er verlengingen te komen. Maar net voor affluiten ging de bal op de stip na handspel in de zestien. Jelle Vossen bevrijdde zijn ploeg Zulte Waregem: 1-2