Home > Kuurne voert strijd aan tegen kanker met theatervoorstelling

Kuurne voert strijd aan tegen kanker met theatervoorstelling

Geschreven op 20 oktober 2022 om 14:09 door Mario De Wilde

Vandaag draagt de volledige ploeg van het gemeentebestuur van Kuurne het gele lintje om hun steun te betuigen aan iedereen die vecht tegen kanker. Omdat er nog steeds een taboe hangt rond het thema, slaan de welzijnsdienst en de vrijetijdsdienst de handen in elkaar om een voorstelling te programmeren in de Kubox. De keuze viel op het theaterstuk “Chemodag is de beste dag van de week” door TG Wuivend Riet. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Liesbeth Van Impe (hoofdredacteur van Het Nieuwsblad), die helaas opnieuw de strijd moet voeren met borstkanker.

Op woensdag 7 december verwelkomen ze het theatergezelschap op het Kuurnse podium. “Sensibiliseren, informeren en preventief onderzoek naar kanker is heel belangrijk.  Het is cruciaal dat de ziekte in een vroeg stadium gediagnosticeerd wordt.  Ik heb het een tijd terug meegemaakt met mijn moeder.  Bij haar werd de borstkanker jammergenoeg te laat ontdekt.  Hopelijk zal deze voorstelling de taboesfeer rond het thema doorbreken en laten meer mensen zich preventief onderzoeken”, aldus schepen Els Verhagen.

Aan deze voorstelling koppelt het gemeentebestuur ook een financiële actie. Per verkocht ticket schenken ze 1 euro aan Think Pink. Deze organisatie staat voor sensibiliseren en informeren van lotgenoten, het ondersteunen van (na)zorgprojecten en het financieren van wetenschappelijk onderzoek. “De keuze viel op Think Pink gezien de nauwe band met het thema van de voorstelling. Ze hebben duidelijke doelen waar we graag onze schouders willen onder zetten. We vonden vrijwilligers binnen ons bestuur en personeel om de handen uit de mouwen te halen, daarnaast geven we als gemeentebestuur een extra financieel duwtje in de rug met de ticketactie”, besluit burgemeester Francis Benoit.

Naast de ticketactie zullen leden van het College van Burgemeester en Schepenen, zij aan zij met personeelsleden van het gemeentebestuur, vrijwillig de bar uitbaten voor en na de voorstelling. Deze barinkomsten zullen ook geschonken worden aan Think Pink. Tickets voor de voorstelling kan je online bestellen via de ticketshop of aankopen in de vrijetijdsdienst. www.kuurne.be/tickets en tickets@kuurne.be | 056 36 20 50

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.