Home > Kust verwacht ‘lichtgroen’ tot ‘geel’ weekend tijdens hittegolf

Kust verwacht ‘lichtgroen’ tot ‘geel’ weekend tijdens hittegolf

Geschreven op 6 augustus 2020 om 16:20 door Mario De Wilde

Met de aangekondigde hittegolf in het vooruitzicht verwacht Westtoer dat het komend weekend behoorlijk druk wordt aan de Kust en dat de meeste gemeenten geel zullen kleuren op de druktebarometer. Westtoer raadt bezoekers aan om vooral tijdens de piekuren in de namiddag de centra te vermijden en de rustige plekken aan zee op te zoeken.

“De toeristische sector aan zee is klaar voor een zomers, zonnig weekend. Iedereen is welkom, al blijft het natuurlijk belangrijk dat bezoekers een veilige, comfortabele vakantie beleven. We raden daarom aan om voor het vertrek en tijdens het verblijf onze druktebarometer te consulteren. Zie je daarop dat bepaalde zones in het geel staan, dan is het verstandig om uit te wijken naar een groene zone. De Kust beschikt over tal van rustigere plekken. Die vormen een prima alternatief voor de centra van de badplaatsen”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Volgens een online panelbevraging van iVox heeft 17% van de Belgen de intentie om de komende 7 dagen naar de Kust te trekken. Dat ligt in lijn met de afgelopen weken. Het gaat daarbij om dagjestoeristen, verblijfstoeristen en tweedeverblijvers. Het aangekondigde zomerweer zorgt voor veel last-minute boekingen bij de hotels. Uit de cijfers van het online boekingsplatform Stardekk blijkt dat komend weekend voor de hotelsector het beste weekend wordt sinds de heropstart.

Tips voor een comfortabel verblijf
Om optimaal van een verblijf aan zee te genieten, heeft Westtoer enkele tips klaar:

–      Met zomerse temperaturen tot wel 30°C zullen veel mensen op zoek gaan naar verkoeling aan zee. Vooral tussen 14.30 en 16.30 uur kan het in de centra van de badplaatsen en op de populaire stranden behoorlijk druk worden. “Wij raden bezoekers aan om zich tijdens deze piekuren te spreiden over de ganse kustlijn. Wie langs de waterlijn tot even buiten de centra van de badplaatsen wandelt, vindt makkelijk minder druk bezochte stukken strand waar je ook geniet van die frisse zeebries”, zegt Sabien Lahaye-Battheu.

–      “Zwemmen in zee is enkel mogelijk op de bewaakte stranden, maar dat kan je bijvoorbeeld ook eerder of later op de dag doen, wanneer er minder mensen zijn. Even verfrissen met de voeten in het zeewater kan natuurlijk overal.”

–      “Ook onze wandel- en fietsnetwerken vormen een mooi alternatief op drukke momenten. Die routes leiden je door het hinderland en door onze natuurgebieden, waar zelfs enkele bossen zijn. Je botst er op heel wat mooie schaduwplekjes die voor verkoeling en ontspanning zorgen.”

–      “Kom bij voorkeur voor enkele dagen naar zee zodat je kan genieten van de rust in de ochtend of van de ondergaande zon ’s avonds. Voor dit weekend lopen veel logies stilaan vol. Vanaf zondagavond is er terug meer beschikbaarheid. Aangezien het volgende week blijft zomeren, is dat de ideale gelegenheid voor een veilige, deugddoende vakantie aan de Kust”, vult Sabien Lahaye-Battheu aan.

Druktebarometer
De online druktebarometer werd ontwikkeld door Westtoer in samenwerking met Proximus en maakt gebruik van mobiele telefoniedata. De barometer geeft permanent de actuele situatie in de badplaatsen weer. Elke zone krijgt een kleur van donkergroen tot oranje. Die kleurcodes geven aan hoe druk het er op dat moment is: donkergroen staat voor rustig, lichtgroen staat voor gezellig, geel staat voor druk en oranje voor zeer druk. De druktebarometer werd intussen bijna 1,3 miljoen keer geconsulteerd.

Het provinciebedrijf Westtoer roept op om alle maatregelen van de federale en lokale overheden inzake handhygiëne, social distancing, beperkte contacten en gebruik van mondmaskers strikt na te leven. Alle info om deze zomer een vakantie aan zee te plannen, vind je terug op de website van de Kust: www.dekust.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.