Home > Kust blikt tevreden terug op het verlengd weekend  

Kust blikt tevreden terug op het verlengd weekend  

Geschreven op 22 juli 2020 om 09:19 door Mario De Wilde

De toeristische sector aan de Kust kijkt tevreden terug op het voorbije verlengd weekend. Vooral het verblijfstoerisme noteerde goede cijfers. Van vrijdag tot en met maandag telde Westtoer in totaal bijna 1,1 miljoen overnachtingen (in commerciële logies en tweede verblijven). In de hotels zijn 18 procent meer boekingen genoteerd dan vorige week. Ongeveer 460.000 dagtoeristen brachten tijdens het verlengd weekend een bezoek aan de Kust. De topdag was de voorbije zondag met 133.000 dagtoeristen. Voor vandaag (21 juli) verwacht Westtoer eveneens 120.000 dagtoeristen.

Westtoer en de tien kustgemeenten hebben zich goed voorbereid om de gasten een aangename vakantie aan te bieden. ‘Welkom’, ‘veilig’ en ‘comfortabel’ blijven de kernwoorden. “De warme zomerzon bleef wat weg. Het werd geen overrompeling en vakantiegangers hebben de maatregelen goed opgevolgd. De spreiding in tijd en ruimte zijn belangrijke aspecten. Het verlengd weekend is alvast een opsteker voor de toeristische sector aan zee”, aldus Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer. Het provinciebedrijf Westtoer roept op om alle maatregelen van de federale overheid inzake de handhygiëne, de social distancing, de beperkte contacten en het gebruik van mondmaskers (in winkels en op het openbaar vervoer) strikt na te leven.

De online druktebarometer van Westtoer is ondertussen al ruim 865.000 keer geconsulteerd. Westtoer, de tien kustgemeenten en tal van partners blijven alvast inzetten op efficiënte communicatie. Vakantiegangers blijken dit te appreciëren en genieten ondanks de maatregelen van een verblijf aan zee. Stefaan Gheysen: “De Kust blijft ook later deze zomer en in het najaar een unieke vakantiebestemming”.

Alle info om deze zomer een vakantie aan zee te plannen, vind je terug op de website van de Kust: www.dekust.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.