Home > Kursaal Oostende presenteert….Classics in crescendo. Music, maestro

Kursaal Oostende presenteert….Classics in crescendo. Music, maestro

Geschreven op 20 september 2021 om 17:03 door Mario De Wilde

Momenteel lijkt het stil achter de symfonische coulissen van Kursaal Oostende, maar daar komt binnenkort verandering in. Nu we de violen gelijkstemden met toonaangevende muziekensembles, is de nieuwe programmering van Kursaal Classics rond. Eén ding staat vast: professionele symfonieorkesten strijken opnieuw neer op ons podium. Met schitterende repertoires blazen ze nieuw leven in onze ‘Classics’-reeks. Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Dan hebben we bijzonder nieuws voor je in petto!

Zondagse concerten in het najaar, het was stilaan een traditie geworden in Kursaal Oostende. Een traditie waar abrupt een einde aan kwam omwille van de inmiddels bekende reden. Nu is het tijd om vooruit te kijken. Het nieuwe seizoen van Kursaal Classics is in aantocht en het belooft een hoogstaande reeks te worden. Schitterende spektakels, verfrissende repertoires en muzikale belevingen van het eerste concert tot het laatste. We tellen nu officieel af. Over één week onthullen we de prestigieuze programmering.

Frank Pauwels zet kroon op de ‘Classics’-reeks
Voor de inhoudelijke invulling doet Kursaal Oostende beroep op Frank Pauwels. Deze Oostendenaar omschrijven als een muziekkenner is een understatement. Hij maakte furore als recensent klassieke muziek bij de grootste kranten van België. Ook als cultuuradviseur en artistiek verantwoordelijke verdiende hij zijn strepen.

In de rol van programmator van Kursaal Classics richt hij de schijnwerpers op laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd en andere topmusici. Het moet gezegd, onze maestro spaarde zich geen moeite om de culturele honger te stillen van onze abonnees en andere muziekliefhebbers.

Wie geïnteresseerd is in wat context en meer diepgang, wordt uitgenodigd op de inleidingen tot de concerten die drie kwartier vooraf plaatshebben gebracht door Dhr Frank Pauwels.

PROGRAMMA
19/12/2021 – 17:00 Feestconcert à l’Ostendaise
Prima La Musica olv Dirk Brossé
30/01/2022 – 17:00 Schilderkunst inspireert muziek
Brussels Philharmonic olv Jun Maerki
27/03/2022 – 17:00 Planetaire Trip
Orchestre Philharmonique Royal de Liège olv Pablo Gonzalez
01/05/2022 – 17:00 Met dank aan koningin Elisabeth
Belgian National Orchestra olv Karel Deseure

EXTRA CONCERT
Naast de reeks van 4 reguliere concerten is er nog een extra concert.

29/05/2022 – 17:00 Händel Extravaganza
Vlaams Radiokoor olv Bart Van Reyn

Tickets en info
De verkoop voor de nieuwe abonnementen en losse concerten gaat van start op dinsdag 21 september 2021. Tickets aankopen kan bij Ticketmaster (telefonisch en online) en bij Toerisme Oostende. Meer info op www.kursaaloostende.be/kursaalclassics

Bestaande abonnees die vorig jaar hun abonnement verlengd hebben met een bijdrage van €25 behouden hun abonnement. Deze is geldig voor de 4 concerten van Kursaal Classics i.p.v. 3 geannuleerde concerten. Het extra concert Händel Extravaganza kan apart bijgeboekt worden.

Groepen vanaf 10 personen: prijzen op aanvraag via hallo@kursaaloostende.be
Kortingen niet cumuleerbaar met andere acties.

Exclusieve kortingen
Kursaal Classics abonnementhouders genieten van 10% korting op alle voorstellingen georganiseerd door Kursaal Oostende zelf. Te verkrijgen aan de balie bij Toerisme Oostende op vertoon van het abonnement. (Korting niet cumuleerbaar met andere acties.)

Alle deelnemende evenementen vind je op www.kursaaloostende.be/exclusief

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.