Home > Video. Kunstgrasvelden voor Krachtbalclub Male vandaag geopend

Video. Kunstgrasvelden voor Krachtbalclub Male vandaag geopend

Geschreven op 6 september 2021 om 18:10 door Mario De Wilde

Vandaag zijn de twee nieuwe kunstgrasvelden voor Krachtbalclub Male aan de Brieversweg feestelijk in gebruik genomen. Het ontwerp is in samenspraak met de krachtbalclub tot stand gekomen. Het gaat om twee natuurgrasvelden die omgevormd werden naar kunstgrasvelden. De werkzaamheden vingen aan op woensdag 23 juni. Vandaag kan de club de nieuwe competitie aanvatten op de vernieuwde speelvelden. “Een club met goede infrastructuur trekt leden aan. Kunstgras wordt meer en meer gebruikt voor het aanleggen van sportvelden. Vanaf nu is het gras niet alleen groener aan de overkant (voetbalpleinen Male) maar ook hier bij de krachtbalclub. Alle bestaande omheiningen worden vernieuwd, zelfde materiaal en kleurgebruik als het reeds vernieuwde voetbalveld. Zo creëren we uniformiteit”, zegt schepen van Financiën en Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Schepen van Sport Franky Demon: “Eerder werden al kunstgrasvelden aangelegd voor voetbalclubs, maar dit is de eerste keer dat een kunstgrasveld wordt aangelegd voor een krachtbalvereniging. We hebben hier jaren lang voor geijverd, ik ben dan ook blij dat de krachtbal in Male eindelijk op een kwalitatief grasveld zal kunnen spelen. Kunstgrasvelden zijn immers veel duurzamer. Ze zijn tot drie keer meer bespeelbaar, natuurlijke grasvelden moeten elk seizoen opnieuw heraangelegd worden. Ook aan de Xaverianensite leggen we nog een kunstgrasveld aan voor de krachtbalclub van Sint-Michiels.”

Groene buffer
De nieuwe toegang naar het bestaand clubgebouw en de verharding rond het lokaal zijn aangelegd in cementbetonverharding, waar nodig met lichte helling voor de toegankelijkheid. De zone tussen de Brieversweg en het terrein zal door de aannemer voorbereid worden. Stad Brugge zorgt dan verder voor het aanplanten. Er kan niet meer geparkeerd worden in de berm, er is geen verdichting en het hemelwater kan infiltreren in de bodem. Op die manier ontstaat er een groene buffer tussen het open landschap en de sportinfrastructuur.

Het veld werd opgedeeld in twee speelvelden die afgescheiden worden door een middenpad. Dit biedt de toeschouwers de kans te om naast het speelveld te staan. Voor de veiligheid van de toeschouwers worden er rond de speelvelden lage leunomheiningen voorzien. Op het middenpad worden twee nieuwe dug-outs van zes meter geplaatst voor spelers en trainers. Op het tweede speelveld fungeert het aanwezige bijgebouw als dug-out.

“Het veld kreeg een drainagesysteem”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Om dit water op te vangen plaatsen we een bijkomende hemelwaterput. Het is de bedoeling om dit water te hergebruiken. Het is een must om bij nieuwe projecten voldoende rekening te houden met water, in het bijzonder met tijden van wateroverlast. De zuinige en duurzame LED armaturen zijn kostenbesparend.”

“Het is voor clubs belangrijk dat ze over accommodatie beschikken. Dat zet mensen aan tot meer sporten. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat een gezonde levensstijl belangrijk is, maar ook dat verbondenheid essentieel is in onze maatschappij. Laat dit nu net twee elementen zijn die in Male hier aanwezig zijn”, zegt burgemeester Dirk De fauw. De kostprijs bedraagt 201.754€ excl. BTW.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.