Home > Kunstenaar Jeremiah Persyn ontwerpt campagne voor Bedrijvig Brugge

Kunstenaar Jeremiah Persyn ontwerpt campagne voor Bedrijvig Brugge

Geschreven op 18 januari 2021 om 13:13 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag kan je er niet meer naast kijken. In de industriezone Pathoekeweg in Brugge verrijst een nieuw kunstproject. De komende weken zullen drie reuzengrote banners van streetartist Jeremiah Persyn het straatbeeld sieren in het noorden van Brugge. Op elk spandoek komt een inspirerende boodschap om ondernemers moed en veerkracht te geven het komende jaar. Het project is een initiatief van Bedrijvig Brugge, dat zich inzet voor ondernemers uit de Brugse regio. Vandaag telt het netwerk meer dan 250 leden en de belangstelling groeit, zelfs in deze coronacrisis, waarin er geen evenementen konden georganiseerd worden.

Dries François, voorzitter Bedrijvig Brugge: “Het blijft ongelooflijk belangrijk om bij je leden vinger aan de pols te houden. In een normaal jaar organiseren we minimaal drie evenementen, met als hoogtepunt ons jaarlijkse nieuwjaarstreffen bij één van onze leden. Maar corona strooit roet het eten. Noodgedwongen moeten we op zoek naar alternatieven om de band met onze leden te onderhouden. Meer dan ooit hebben bedrijven immers elkaar nodig om van ideeën te wisselen, van elkaar te leren en te kijken hoe zij omgaan met deze crisis.”
When art meets business 
Bedrijvig Brugge besloot om met een creatief alternatief op de proppen te komen. Vanaf vandaag duiken in het Brugse straatbeeld 3 reuzengrote spandoeken van 5 bij 8 meter op. Daarop komen drie unieke tekeningen van de Brugse streetartist Jeremiah Persyn, die de komende dagen nog druk in de weer zal zijn om de werken af te krijgen. Onder elke banner komt de slogan ‘Bedrijvig Brugge wenst je veerkracht om te blijven ondernemen.’ “De tekeningen zullen de gedrevenheid en het enthousiasme van onze ondernemers symboliseren. En de slogan refereert dan weer naar onze nieuwjaarsbrief en het boek ‘Veerkracht’ van ondernemer Bram Van Damme, dat we vorige maand aan al onze leden bezorgd hebben. Net als Bram ben ik er rotsvast van overtuigd dat veerkracht het sleutelwoord is om vandaag positief in het leven te kunnen staan”, aldus Dries François. “Als we veerkrachtig zijn, zullen we herboren en sterker uit deze crisis komen.”
Een partner voor jonge ondernemers
De komende maanden wil Bedrijvig Brugge de stad als economische regio verder op de kaart zetten. “We zullen blijven verrassen met originele acties. Ook Initiatieven als de incubator voor starters Brugge Inc. juichen we toe en willen we ondersteunen. Als geen ander weten we welke troeven onze stad te bieden heeft en dat willen we ook actief uitdragen. Tot slot staan we klaar om jonge groeibedrijven te helpen en hun belangen te verdedigen”, besluit de voorzitter.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.