Home > KU Leuven Campus Kulak is De Slimste Campus van Kortrijk

KU Leuven Campus Kulak is De Slimste Campus van Kortrijk

Geschreven op 19 maart 2021 om 16:17 door Mario De Wilde

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk is De Slimste Campus van Kortrijk. Dat blijkt uit een driedelige quiz die Kortrijk Studentenstad organiseerde en waar de Kulakkers aan het langste eind trokken. In de finale wisten ze VIVES hogeschool net achter zich te houden, nadat UGent campus Kortrijk en Howest een ronde eerder uitgeschakeld werden. Het winnende team krijgt de beker overhandigd door schepen van onderwijs Kelly Detavernier in bijzijn van een fiere vice-rector Piet Desmet. Het winnende team krijgt de beker overhandigd door schepen van onderwijs Kelly Detavernier in bijzijn van een fiere vice-rector Piet Desmet. ©Kulak
Een ludiek quizformat
Hoewel er dit jaar geen fysieke activiteiten kunnen plaatsvinden, zit Kortrijk Studentenstad vzw niet stil. Na enkele digitale activiteiten in het eerste semester, kozen ze in dit tweede semester voor een uniek quizconcept. Samen met Ludiek vzw werkten ze een concept uit in een zoektocht naar De Slimste Campus van Kortrijk. Drie weken lang werd gezocht naar het antwoord op de vraag die al lang op ieders lippen brandt: welke van de Kortrijkse kennisinstellingen is nu écht de slimste van Kortrijk? Meer dan 100 studenten waagden een kans in de twee voorrondes die digitaal werden georganiseerd. Vier spelers per campus konden zich kwalificeren voor de grote finale en gingen de strijd aan om de felbegeerde wisselbeker naar hun campus te halen.

“Het werd een ludieke quiz waarin kennis misschien wel ondergeschikt was aan het kunnen inschatten van je tegenstanders en waarbij teamwork in de finale heel belangrijk was. Een ideaal recept om in deze tijden toch verbondenheid te creëren tussen de studenten. Proficiat aan de Kulak-studenten”, aldus Kelly Detavernier, schepen van onderwijs
Kulak wint de eerste wisselbeker
In de finale bleken de studenten van KU Leuven Campus Kulak de sterkste. Het team bestond uit Louis Harinck (20, rechten), Tara Jacobus (18, taal en letterkunde), Robbe Wallican (22, geneeskunde) en Benoît de Batselier (21, geneeskunde). In de eerste ronde lieten ze de tegenstand achter zich en bemachtigden zo een belangrijk voordeel in ronde 2. Daar werd afscheid genomen van de teams van UGent Campus Kortrijk en Howest. De grote finale werd zo een ultiem duel tussen de twee campussen op’t Hoge: VIVES versus KU Leuven Campus Kulak. Het werd een bloedstollende finale waar de Kulakkers van in het begin een voorsprong te pakken hadden, maar toch moesten nagelbijten tot de laatste vraag voor het verlossende verdict viel.

De allereerste editie eindigde dus in een overwinning voor de Kortrijkse KU Leuven campus en dat levert de studenten een traktatie op in een Kortrijks restaurant zodra de horeca weer open kan. Nog veel belangrijker is natuurlijk de eer en de trofee: de wisselbeker van De Slimste Campus van Kortrijk. Deze kregen ze overhandigd uit handen van schepen van onderwijs Kelly Detavernier en in het bijzijn van een fiere vicerector Piet Desmet.

Foto ©Kulak

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.