Home > KSA Moerkerke huist vanaf nu in nieuw lokaal 

KSA Moerkerke huist vanaf nu in nieuw lokaal 

Geschreven op 28 september 2021 om 12:58 door Mario De Wilde

De Damse jeugdbeweging KSA Moerkerke heeft naast het ontmoetingscentrum De Lieve een splinternieuw lokaal in gebruik genomen. Het vorige lokaal werd vervangen. Stad Damme subsidieerde 450.000 euro in het project dat jongeren moet samenbrengen. De jeugdbeweging zelf financiert, de technieken, het interieur en de afwerking. Daarvoor organiseert het verschillende activiteiten.

Het voormalige lokaal van KSA Moerkerke had zijn dienst bewezen en voldeed niet meer aan de actuele vereisten om er de jongeren in te laten spelen. Daarenboven was het te klein geworden voor de groeiende jeugdbeweging.  “We mogen fier zijn op wat het bestuur en de leiding van KSA Moerkerke heeft gerealiseerd”, zegt schepen voor jeugdbeleid Eveline Van Quekelberghe. “Ze trokken hun stoute schoenen aan en klopten bij de stad aan voor een nieuw lokaal. Onmiddellijk bleek dat ze zin hadden voor initiatief. De volledige coördinatie van het bouwproject gingen ze voor eigen rekening nemen. Intussen blijkt dat ze hun woorden in daden hebben omgezet en het moet gezegd: het hele proces is vlot verlopen.”

Voor de architectuur klopte KSA Moerkerke aan bij het bureau Archus dat onder meer ervaring opdeed bij de bouw van het stedelijk jeugdcomplex De Meulewiek. Aannemingen Govar zette de ruwbouw. Francovera nv zorgde voor het buitenschrijnwerk en Mahieu nv nam de omgevingswerken op zich. “Dit nieuwe gebouw past in de visie van Stad Damme om ruimte en tijd te geven voor ontmoeting en ontplooiing”, beklemtoont burgemeester Joachim Coens. “Dit jeugdlokaal is voor de stad een belangrijke investering in het verenigingsleven dat onze gemeenschap verbindt.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.