Home > ‘Krullewulk’ in Lombardsijde heeft voorlopig nest in afwachting van nieuwe groepsopvang

‘Krullewulk’ in Lombardsijde heeft voorlopig nest in afwachting van nieuwe groepsopvang

Geschreven op 11 oktober 2023 om 10:58 door Mario De Wilde

Middelkerke maakt volop werk van de uitbouw van opvang voor kleine kinderen. In afwachting van de nieuwe groepsopvang in Lombardsijde toverden de werkmannen van het gemeentebestuur een gezellig huis vlakbij de duinen om tot ‘Krullewulk’, een tijdelijke groepsopvang. De tijdelijke opvanglocatie in de Duinenweg is operationeel sinds 2 oktober. Momenteel krijgen 6 jonge kinderen er warme opvang in afwachting van de volledig nieuwe groepsopvang in Lombardsijde. Lindsey en Berivan hebben plaats voor maximaal 14 kinderen. Momenteel contacteert de dienst onthaalouders hun wachtlijst om dit aanbod kenbaar te maken. Als Lindsey en Berivan er nog een collega bijkrijgen, kan de opvang uitgebreid worden naar 18 kinderen en dat vijf dagen per week in plaats van de huidige vier.

Wachtlijsten contacteren

Natacha Lejaeghere is schepen voor jeugd in Middelkerke. “Met het openen van deze tijdelijke locatie willen we onze opvangcapaciteit op korte termijn vergroten en ouders de mogelijkheid geven om opvang te vinden voor hun kleine kinderen. Er staan redelijk wat gezinnen op de wachtlijst, dus bieden we hen eerst de kans om in te tekenen.”

Uitkijken naar nieuwe ‘Krullewulk’

“De tijdelijke opvanglocatie heet ‘Krullewulk’. Die naam is niet toevallig gekozen. Net als onze andere groepsopvangen verwijst ‘Krullewulk’ naar de zee. Het is ook een schalkse papagaai met een leuke piratenvibe dankzij zijn ondeugende krullen. We vonden inspiratie bij een gelijkaardige handpop. De pop is trouwens de vrolijke mascotte van de groepsopvang (zie foto). ‘Krullewulk’ verhuist ook mee naar de nieuwe groepsopvang in Lombardsijde. Die verschijnt op de site van de oude gemeenteschool. Momenteel vinden daar de sloopwerken van het oude schoolgebouw plaats. De bouw van de nieuwe groepsopvang start vanaf januari 2024, we hopen de opening te plannen voor augustus 2024”, besluit Natacha.

Zoek je opvang?

Momenteel is de opvangcapaciteit volzet en worden wachtlijsten aangelegd. Contacteer de dienst onthaalouders via 059 30 48 86 of onthaalouders@middelkerke.be .

Onthaalouders gezocht!

Als ‘Krullewulk’ in Lombardsijde effectief open is, beheert Middelkerke, naast Piep Ahoy en de Strandjutter, drie groepsopvangen. Om de kinderen in de beste omstandigheden op te vangen is het gemeentebestuur nog op zoek naar onthaalouders die in de groepsopvang werken.

Onthaalouder is een prachtig beroep voor wie een warm hart draagt voor baby’s en peuters. Je helpt met hen de eerste stapjes in de wereld zetten. Je ondersteunt kleine kinderen volop in hun ontwikkeling. En je wordt een steunpilaar voor het gezin, want je zorgt voor broodnodige opvang.

Bekijk alle vacatures via www.middelkerke.be/vacatures

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.