Home > Kroont Louise uit Otegem zich zaterdag tot Junior Bake Off van Vlaanderen?

Kroont Louise uit Otegem zich zaterdag tot Junior Bake Off van Vlaanderen?

Geschreven op 4 mei 2023 om 10:31 door Mario De Wilde

Na zes spannende bakweken wordt komende zaterdag bepaald wie de trofee van beste bakker ‘Junior Bake Off 2022’ mee naar huis mag nemen: is het de energieke Fien, de perfectionistische Louise uit Otegem of stoere Merel.

De meiden krijgen een stijlvolle lift richting de tent in een roze limousine. Daar wacht de technische proef hen op: een beer uit witte chocolade met zes pralines in zijn buik. Lukt het hen om jurylid en topchocolatier Dominique Persoone van zijn sokken te blazen? Chocolade tempereren bezorgt Merel een acute stressaanval. Ze heeft dat als enige in de tent nog nooit gedaan. Maar ook Louise staat niet te springen van enthousiasme: ze haat tempereren! Het wordt voor de drie finalisten meteen een race tegen de klok.

Als spektakelstuk bakken de juniors een ‘overwinningscake’. Ze moeten in hun taart laten zien wat ze in de afgelopen weken hebben geleerd in de tent. Voor Merel is dit het spannendste moment van haar leven, ook al is het nu al een overwinning dat ze hier staat. Zo’n grote taart bakken vraagt de perfecte timing, voor Fien dé uitdaging van de dag. “Véél cake, véél vulling, véél werk”, aldus Louise. En dat is nodig, want er moet genoeg zijn voor familie en vrienden die de bakkers komen aanmoedigen

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.