Home > Kris Demeyere neemt na vele aantijgingen ontslag als eerste schepen van Knokke-Heist

Kris Demeyere neemt na vele aantijgingen ontslag als eerste schepen van Knokke-Heist

Geschreven op 1 september 2023 om 12:54 door Mario De Wilde

Gisteren nam Kris Demeyere (Gemeentebelangen) ontslag als eerste schepen van Knokke-Heist. Kris Demeyere neemt tevens ontslag als gemeenteraadslid en verlaat de partij Gemeentebelangen. Kris Demeyere is geboren op 1 juni 1970. Naast schepen kennen de Knokke-Heistenaren hem ook als zaakvoerder van Demeyere Cars Brugge en Knokke-Heist. Hij startte zijn politieke carrière op 3 januari 2007 als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen. Hij vervulde zijn rol als raadslid tot 2 januari 2013 waarna hij de overstap maakte naar het college en 6e schepen werd, bevoegd voor Stedenbouw, Landbouw en Waterbeheersing.

Op 27 juni 2014 schoof hij een plekje op naar aanleiding van het overlijden van schepen Willems. Tot 27 januari 2017 fungeerde Kris Demeyere dan als 5e schepen bevoegd voor Stedenbouw, Landbouw en Waterbeheersing. Door het ontslag van schepen Reubens werd Kris Demeyere 4e schepen met nog steeds dezelfde bevoegdheden van 27 januari 2017 tot 29 september 2017.

Naar aanleiding van het ontslag van schepen Daniël De Vlamynck komt op 29 september 2017 de bevoegdheid Visserij erbij en schuift schepen Demeyere van 4e naar 3e schepen tot 3 januari 2019. Na de verkiezingen van 2018 vangt de nieuwe bestuursperiode aan waarin schepen Demeyere bevoegd is voor Stedenbouw, Landbouw en visserij, Milieu, Lokale economie en Waterbeheersing.

Op 26 maart 2021 werden de bevoegdheden aangepast door het overlijden van wijlen burgemeester graaf Leopold Lippens. Piet De Groote werd burgemeester en Kris Demeyere werd als eerste schepen verantwoordelijk voor Stedenbouw, Stadsontwikkeling, Landbouw, Visserij, Waterbeheersing, Innovatie & Klimaat en dit tot 1 januari 2023.

Op 1 januari 2023 werden de bevoegdheden nogmaals herverdeeld door drie schepenwissels, waardoor hij de bevoegdheden Openbare Werken, Lokale Economie, Mobiliteit, Landbouw en Visserij en Waterbeheer kreeg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.