Home > Koutermolen in provinciedomein De Gavers (Harelbeke) heeft opnieuw wieken

Koutermolen in provinciedomein De Gavers (Harelbeke) heeft opnieuw wieken

Geschreven op 28 juni 2021 om 08:21 door Mario De Wilde

Zopas werden de wieken teruggeplaatst op de Koutermolen in het provinciedomein De Gavers in Harelbeke. De wieken werden ’s morgens geleverd en met een hijskraan aangebracht op de molen. Het plaatsen van de wieken is een belangrijke nieuwe stap in de restauratiewerken aan de Koutermolen op het provinciedomein De Gavers. De molen stond vanwege zijn verouderde staat lange tijd stil. In maart 2020 gingen de restauratiewerken van start.

De molen werd bijna volledig gedemonteerd. Aan het molenkot werden een nieuwe trap, balkon, houten draagstructuur, gevelbekleding en dakbekleding aangebracht. Zowel buiten als binnen werden molentechnische werken uitgevoerd, waarvan het terugplaatsen van de wieken een van de laatste stappen is.

Eerstdaags krijgt het bijhorende teerlingkot een nieuwe dakbekleding en zal de deur vernieuwd worden. Later volgt nog het herstel van het metselwerk. De oplevering van de werken is voorzien voor het bouwverlof. Daarna zal de begroening in de omgeving aangebracht worden en moet de molen even proefdraaien. De officiële opening wordt in het voorjaar van 2022 voorzien. De werken worden uitgevoerd door molenbouwer Wieme uit Machelen, met ondersteuning van architecte Sabine Okkerse uit Oudenaarde. De Provincie trekt 246.826,70 exclusief btw uit voor de restauratiewerken.

Foto copyright provincie West-Vlaanderen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.