Home > Kortrijkse studenten worden verwend met koffie en markeerstiften

Kortrijkse studenten worden verwend met koffie en markeerstiften

Geschreven op 13 januari 2022 om 15:53 door Mario De Wilde

Het is januari en dat betekent dat de ruim 15.000 studenten in Kortrijk in blok- en examenperiode zitten. Tussen het vele studeren door worden zij getrakteerd op koffie en chocomelk dankzij studentenvereniging Ichtus en krijgen zij ook markeerstiften van de stad. Elke donderdag in januari gaat Ichtus op toer langs de Kortrijkste studentenkoten om de blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Ze bieden hen een warme kop koffie of chocomelk aan, maar belangrijk is dat ze ook de tijd nemen om met de studenten in gesprek te gaan. De blokperiode is voor veel studenten een eenzame periode en zeker in tijden van corona is er meer dan ooit nood aan verbondenheid.

“Wat eindelijk als een normaal academiejaar was begonnen, draaide intussen helaas alweer uit op een periode waarin studenten niet optimaal van hun studentenleven kunnen genieten. De blokperiode is een periode waarin ze alle steun kunnen gebruiken. Ik bewonder het initiatief van Ichtus om de studenten: een kopje koffie of chocomelk zorgt zowel letterlijk als figuurlijk voor warmte. We lieten vanuit de stad ook markeerstiften maken met ons logo om aan de studenten uit te delen. Een klein geschenkje dat hen hopelijk naar goede resultaten leidt!”, zegt Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

“We zijn vorig jaar met de Koffiebrigade gestart omdat we bij de studenten nood zagen aan verbondenheid. Nu een jaar later is dit nog niet gewijzigd. Integendeel, de eenzaamheid onder studenten lijkt alleen maar te zijn gegroeid. Voor veel studenten is hun volledige ervaring als student online lessen volgen. Van al het andere dat we linken aan student zijn, komt weinig in huis. Met een kop koffie of chocomelk en een babbel aan de deur willen we deze studenten een hart onder de riem steken”, aldus Ruth Sintobin, Ichtus Vlaanderen daarop aansluitend.
Meer info over Ichtus Vlaanderen op https://ichtus.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.