Home > Kortrijkse Paasfoor verhuist (deels) door werken, maar blijft op volle kracht

Kortrijkse Paasfoor verhuist (deels) door werken, maar blijft op volle kracht

Geschreven op 12 februari 2020 om 10:08 door Mario De Wilde

Nu de stationswerken volop aan de gang zijn, staat het Conservatoriumplein niet meer volledig ter beschikking van de Kortrijkse Paasfoor. Daarom verhuist een deel van de attracties naar de Dam op Buda. De jaarlijkse Paasfoor vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 26 april en blijft met 138 attracties één van de grootste van het land. De beschikbare oppervlakte van het Conservatoriumplein voor de Paasfoor is gehalveerd door de stationswerken die daar momenteel worden uitgevoerd. Er werd daarom beslist om met een deel van de foorkramers uit te wijken naar de Dam op Buda. Behalve de straat zelf wordt ook een deel van Parking Broeltorens ingenomen. Ook de foorkramers die tot vorig jaar verder dan de Kasteelbrug stonden, zullen een nieuwe standplaats krijgen op deze plek. De camperparking aan de Damkaai blijft bruikbaar, net als een stuk van de parking zelf.

Publiekstrekkers aan de Dam

Ook al is dit onontgonnen terrein voor de Paasfoor, het lijdt geen twijfel dat het grote publiek zijn weg zal vinden tot daar. Op de Dam zal je twee hoogtepunten – letterlijk en figuurlijk – aantreffen voor jong en oud. De ‘Top of the World’ kettingzweefmolen en ‘La Suisse’, waar je in een jutezak naar beneden kan razen. Ook Parking Broeltorens mag enkele onvervalste publiekstrekkers ontvangen: de ‘Wild Mouse’, ‘High Energy’ en de nieuwe topattractie voor alle waaghalzen, de ‘Move It 32’. De ‘Deca Dance’ blijft net zoals andere jaren, dé motor van het Conservatoriumplein. Zowel Dam als Conservatoriumplein, worden aangevuld met kinderattracties, drank- en eetstanden en andere typische foorkramen.

Business as usual

Naar aloude gewoonte gaat de Paasfoor van start op Witte Donderdag. ’s Avonds vindt er een diervriendelijk vuurwerk plaats aan de verlaagde Leieboorden om de foor feestelijk te openen. Op 20 april is er speciale aandacht voor kinderen met een beperking, epilepsie of autisme. Die dag zetten de forains hun muziek een pak stiller en laten ze de stroboscooplampen niet knipperen. Zo kunnen ook deze kinderen volop van de Paasfoor genieten. Zondag 26 april is de laatste dag van de Paasfoor, traditioneel aan verminderde prijs. Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “We hebben verschillende opties overwogen. Uiteindelijk bleek de locatie aan de Dam de enige die voldoende capaciteit heeft om de verhuis van het Conservatorium op te vangen. De kermis blijft dezelfde kwaliteit behouden als andere jaren: elk plein heeft meerdere trekpleisters en de looplijnen zitten goed.” Heidi Coussens, Paasfoorcomité: “We voelen ons gesteund door Arne, een schepen die achter ons staat en die de Paasfoor naar waarde schat. We hebben echt het gevoel dat het stadsbestuur rekening houdt met onze verzuchtingen en vragen en zijn hen daar dankbaar voor.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.