Home > Kortrijkse horeca komt met positieve actie & video: “We dragen zorg voor onze klanten.”

Kortrijkse horeca komt met positieve actie & video: “We dragen zorg voor onze klanten.”

Geschreven op 31 juli 2020 om 08:08 door Mario De Wilde

De horeca-uitbaters in Kortrijk slaan de handen in elkaar. Ze starten een actie als positief antwoord op de maatregelen die de overheden nemen in de strijd tegen het coronavirus. De Kortrijkse horeca doet er alles aan om het veilig en gezond te houden voor hun klanten. In een positieve videoboodschap, scharen de ondernemers zich achter de veiligheidsvoorschriften. Ze doen een oproep aan hun klanten om hetzelfde te doen. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de  horeca open kan blijven deze zomer.

Het aantal nieuwe COVID-19 besmettingen blijft stijgen en dat deed de overheid een aantal maatregelen nemen die ons sociaal leven beïnvloeden. Winkels en horecazaken mogen open blijven, maar er zal streng worden toegezien op de veiligheidsmaatregelen. De Kortrijkse horeca komt met een positief antwoord op de laatste berichtgeving. Ze scharen zich achter de maatregelen die de overheden nemen om ons allen gezond te houden, en hopen dat hun klanten hetzelfde zullen doen.

Kortrijkse horeca-uitbaters: “Wij doen alles wat we kunnen om zorg te dragen voor onze klanten. We hopen dat onze klanten voor ons hetzelfde willen doen. Laten we sociaal blijven door afstand te houden, mondmaskers te dragen waar het moet, en de basisregels inzake hygiëne volgen. Op die manier kunnen we open blijven en iedereen nog een lekkere zomer bezorgen”

Een hart onder de riem voor de horeca
De reactie van de Kortrijkse horeca komt er na een algemeen bericht dat de horeca deels schuldig zou zijn aan de nieuwe opgang van het virus. In Kortrijk verklaren horeca-uitbaters zelf ook heel bezorgd te zijn over deze pandemie. In een gezamenlijk filmpje roepen ze  op om het veilig te houden. Er zijn nog steeds horecabezoekers die het lastig vinden om de regels correct toe te passen, ook al worden die expliciet gevraagd. De horecazaken organiseren zich volgens de veiligheidsvoorschriften en doen hun best om klanten zo goed als mogelijk te bedienen. Het Kortrijks stadsbestuur wil de horeca een hart onder de riem steken en ondersteunt de positieve actie vanuit het veld.

Op de foto: Eddy De Ridder (Ridder & Hove Patisserie), Koen Byttebier (Byttebier La Cantine), Francesco Cottone (Da Franco), David Christiaens (Souffleur), Matteo Fiore (Eetcafé De 7 Zonden), Diego Ghekiere (Dudu), David Mestdagh & Laura Beirlaer (Kaffee Damast), Tim Poppe (Vesper, Vagant), Felix François & Nel (Restaurant Het Vliegend Tapijt), Dirkjan Decock & Hilde (Taste and Colours), Matthias Speybrouck (Va et Vient)

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.