Home > Video. Kortrijkse frisbee en Brouwerij Ruimtegist zijn vanaf nu met elkaar verbonden

Video. Kortrijkse frisbee en Brouwerij Ruimtegist zijn vanaf nu met elkaar verbonden

Geschreven op 12 januari 2023 om 08:47 door Mario De Wilde

De Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sponsort de professionele frisbees voor de Kortrijkse Ultimate Frisbee Club (KUFC). Hiermee connecteert de brouwerij met lokaal Kortrijks sporttalent in volle groei. De KUFC speelt sinds dit jaar in de top 24 van België en enkele jeugdspelers zijn geselecteerd voor de nationale selectie. “We zijn heel blij sponsor te zijn van deze Kortrijkse sportclub. Als grote fan van de frisbeesport lag het voor ons voor de hand om de KUFC te sponsoren. Het is een machtige sport die wat meer onder de aandacht mag komen volgens ons”, vertelt Arn Simoens, zaakvoerder van Brouwerij Ruimtegist.

De KUFC krijgt van Brouwerij Ruimtegist alle professionele discs waarmee ze zowel op training als op officiële toernooien zullen spelen. “Het zijn Eurodiscs die 100% hernieuwbaar gemaakt zijn. We kozen bewust voor de Europese, officiële disc i.p.v. de Amerikaanse. Lokaal en hernieuwbaar is voor ons heel belangrijk op alle niveaus”, zegt Arn.

“Deze sponsoring is misschien wel de eerste stap in de verdere ondersteuning van de KUFC door Brouwerij Ruimtegist”, zegt Egbert Glorieux, mede-zaakvoerder van Brouwerij Ruimtegist. “Arn en ik speelden vroeger zelf heel graag frisbee op recreatief niveau in de Gavers. Het is een snelle, intensieve en atletische sport die we met plezier ondersteunen en zeker op Kortrijks niveau”, vertelt Egbert.

“De KUFC telt zo’n 75-tal leden en we organiseren in augustus ons eigen toernooi. Ultimate Frisbee is sinds 2015 een Olympische sport en we merken dat er meer en meer interesse is in onze topsport”, vertelt Mathias Vangroenweghe, trainer bij de KUFC. “Het is dan ook heel welgekomen dat Brouwerij Ruimtegist onze club ondersteunt. Iedere woensdag is er training voor de volwassenen en de jeugd dus bij deze is iedereen welgekomen om bij ons te komen spelen”, besluit Mathias. Op de foto zie je de spelers pronken met hun splinternieuwe discs. Benieuwd hoe zo’n wedstrijd verloopt? Ja kan er in deze video alvast even mee kennismaken…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.