Home > Kortrijks VZW volleyoverleg beleeft zwanenzang en maakt plaats voor een vernieuwd overleg

Kortrijks VZW volleyoverleg beleeft zwanenzang en maakt plaats voor een vernieuwd overleg

Geschreven op 22 januari 2020 om 18:51 door Mario De Wilde

Maandag werden de bestuursleden van de VZW achter het volleyoverleg ontvangen op het stadhuis door schepen van Sport Arne Vandendriessche. De VZW houdt na 16 mooie jaren op te bestaan. Ze zetten Kortrijk op de kaart van het internationale volleybal en hadden een boontje voor de Kortrijkse jeugdwerking.

Mooie tijden

VZW Volleyoverleg werd opgericht in 2004 en was een samenwerkingsverband tussen de Kortrijkse volleyclubs onder het motto: “Eendracht maakt macht”. Het volleyoverleg startte aanvankelijk met de organisatie van een jaarlijks volleybalweekend eind augustus. Ze organiseerden een toernooi waarop de Kortrijkse clubs, zowel jeugd als senioren, zich konden meten met toppers in de regio. Gevolgd door een topaffiche à la Roeselare-Maaseik of de Yellow Tigers tegen Tsjechië. Dit toernooi groeide uit tot de katalysator die het Kortrijkse volley internationaal op de kaart zette. Zowel de Red Dragons als de Yellow Tigers vierden stevige overwinningsfeestjes in de catacomben van de Lange Munte.

Kijken naar de toekomst

Ook hun inzet voor het Kortrijkse jeugdvolley valt niet te onderschatten. Onder leiding van een jeugdcoördinator zetten de vele vrijwilligers van het volleyoverleg trainingsmomenten, jeugdtoernooien en sportkampen op het getouw. “Het is dan ook in die geest dat we het overleg een nieuw elan willen geven”, legt schepen van Sport Arne Vandendriessche uit. “We steken een tandje bij en zetten in op een nog intensievere samenwerking. Het vernieuwde volleyoverleg komt tweemaandelijks samen om te kijken hoe we het Kortrijkse volley kunnen stimuleren. Ik geloof dat dit start bij de jeugd, daarom werd er budget vrijgemaakt om iemand aan te werven als jeugdcoördinator voor het volleybal in Kortrijk. Deze persoon heeft als kerntaak om de gemeenschappelijke jeugdwerking van de clubs te versterken en te verbreden. Kandidaturen zijn nog steeds welkom.” Ook Dieter Vandermeersch, voorzitter van Marke-Webis, is opgezet met het ‘new and improved’ volleyoverleg: “Op initiatief van schepen Arne werd er een doorstart gemaakt van het volleyoverleg. We komen op regelmatige basis samen met de voorzitters van alle Kortrijkse volleyclubs onder zijn voorzitterschap. Die toenadering kan alleen maar positief zijn voor alle spelers in het verhaal.” “Mijn grote wens voor het volley is om op termijn opnieuw een club uit de regio in Eredivisie te zien spelen”, eindigt Vandendriessche. “Enkel samen zullen we dit kunnen verwezenlijken. De aanstelling van een jeugdcoördinator is alvast een stap in de goede richting om de volleyclubs in onze streek nog dichter bij elkaar te brengen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.