Home > Kortrijks House of Talents strikt nog een Amerikaan: John Newman III (24)

Kortrijks House of Talents strikt nog een Amerikaan: John Newman III (24)

Geschreven op 8 juli 2024 om 08:49 door Mario De Wilde

De 24-jarige Newman speelde vorig seizoen bij de Cincinnati Bearcats in de Big 12 Conference. De small forward / shooting guard van 1.96m speelde er in totaal drie seizoenen. Daarvoor was hij evenveel jaar actief bij de Clemson Tigers.​ Zijn vader, John Newman II, speelde in de jaren ’80 voor James Madison University. Vorig seizoen scoorde de aanwinst gemiddeld 9,2 punten (FG 48,5%) en plukte hij 5,5 rebounds. Hij werd ook genomineerd voor de ‘Big 12 All-Defensive team 2024’.

HOT Spurs-coach Johan Roijakkers : “John Newman III is een speler die uitblinkt in verdediging op meerdere posities en als een agressieve rebounder. Met zijn veelzijdigheid en niet-aflatende inzet zal hij ons team een enorme boost geven, zowel op als naast het veld. We kijken ernaar uit om zijn impact te zien in het komende seizoen.”

Eerder al maakte de club bekend dat ook de Amerikanen Eric Reed en Robbie Beran en de Belgen Sam Hofman, Bram Bogaerts, Sean Pouedet en Niels De Ridder deel zullen uitmaken van de kern voor het seizoen 2024-2025 naast een aantal jongeren die zullen strijden voor een plaats binnen het brede roster van BNXT voor een spot bij de 12. De nieuwe competitie start voor Kortrijk op 14 september met de match ZZ Leiden-HOT Spurs.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.