Home > Kortrijks House of Talents Spurs loot het Franse Tarbes voor EuroCup

Kortrijks House of Talents Spurs loot het Franse Tarbes voor EuroCup

Geschreven op 23 augustus 2021 om 08:46 door Mario De Wilde

In de voorronde van de EuroCup, de tweede Europese beker in het vrouwenbasket, neemt House of Talents Spurs het op tegen het Franse Tarbes. De heenwedstrijd wordt in Kortrijk (Lange Munte) gespeeld op donderdag 23 september (20u o.v.) , de terugmatch in Frankrijk één week later. Tarbes werd vorig seizoen in de kwartfinale van de playoffs in de Franse competitie uitgeschakeld na een dubbel forfait tegen Bourges en eindigde zo op de achtste plaats in de eindstand. De topclub heeft een rijk palmares : het won de Franse beker driemaal (1996, 1997 en 1998) en haalde de finale in 2009 en 2010. Het team werd Frans kampioen in 2010 en was vicekampioen in 1993, 1995, 2003, 2009, 2011 en 2018.

Bekende namen bij Tarbes zijn de Frans-Servische Ana Tadic (zat in de preselectie van de selectie voor de OS) en Isalys Quiñones uit Puerto Rico die het in Tokyo nog opnam tegen de Belgian Cats. Marie Pardon, Yohana Ewodo, Séréna Kessler et Oumou Diarisso zijn dan weer Franse jeugdinternationals. Clémentine Samson maakte recent de overstap naar de club uit de Franse Pyreneeën.

Het team dat als bijnaam ‘Les Violettes’ heeft, wordt gecoacht door de Zweed Francisco Pinto en speelt haar thuismatchen in het Paleis des sports du quai de l’Adour, een zaal met een capaciteit van 1600 plaatsen. Tarbes in een gemeente in het Franse departement Hautes-Pyrénées en telt een goeie 40.000 inwoners. Stoot House of Talents Kortrijk door naar de eindfase dan speelt in de poulefase in een groep met Franse Villeneuve d’Asq, het Tsjechische Brno en de winnaar van het duel tussen het Portugese Uniao Sportiva en het Ijslandse Haukar.

Coach Benny Mertens: ‘We krijgen een moeilijke tegenstander in de voorronde. Tarbes is een fel gerespecteerde ploeg in Frankrijk met een erg goeie jongerenwerking, een degelijke structuur en een stevige fanionploeg. Ze eindigen steevast in de eerste vijf, zes in de Franse competitie die hoog staat aangeschreven. Vergeet niet dat Frankrijk derde werd op de voorbije Olympische Spelen en op het EK maar in de finale sneuvelde tegen Servië. In de aanloop naar de wedstrijd zal ik zoveel mogelijk beelden bekijken van de oefenwedstrijden die ze spelen met hun nieuwe kern. Het basketbal leeft er enorm in de streek en we mogen ons dus aan een heksenketel verwachten. We spelen eerst thuis en zullen meteen weten waar we staan. Voor bijna al onze speelsters is dit de eerste Europese ervaring, maar het cliché zegt dat in basketbal alles mogelijk is en dus geef ik de Spurs toch 25 procent om door te stoten.”

Sarah De Clerck (cel dames) : “Tarbes wordt voor onze Spurs een leuke uitdaging. Sportief wordt het een zware dobber, maar de speelsters moeten vooral genieten van hun eerste Europese ervaring. We zijn ook blij dat we eerst thuis kunnen spelen en hopen op veel volk voor deze mooie affiche.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.