Home > Kortrijks bedrijf Savic biedt hulp aan Spaanse autoriteiten met ontsmettingsmachines

Kortrijks bedrijf Savic biedt hulp aan Spaanse autoriteiten met ontsmettingsmachines

Geschreven op 24 maart 2020 om 12:40 door Mario De Wilde

Savic Engineering werd door de Spaanse regering gevraagd om zijn industriële ontstoffings- en ontsmettingsmachines in te zetten tegen het dodelijke Covid-19 virus. De voorbije dagen werden de machines op het terrein getest, goed bevonden en ook effectief ingezet . Zondag werd het materiaal van Savic Engineering al effectief en op grote schaal ingezet om ruimtes, nodig voor de opvang van corona-patiënten, grondig te desinfecteren. Ook publieke ruimtes werden al onder handen genomen. De Spaanse-dealer van Savic Engineering werkt nauw samen met de lokale autoriteiten en leger. De beelden gingen de voorbije uren de wereld rond (ook te zien op de Vlaamse tv-zenders). Het gevolg is dat er momenteel massaal veel aanvragen binnenkomen bij Savic Engineering, dat gevestigd is op de bedrijvenzone Evolis.

“Onze Spraystream machines kunnen op een heel gecontroleerde manier waterdruppels genereren waarbij er een desinfecterend product wordt bijgevoegd”, aldus CEO Mirko Savic. “Deze mix wordt dan uiteindelijk in de omgeving en op de oppervlakken verneveld met behulp van onze turbine systeem. Onze machines worden van op afstand bestuurd en kunnen volledig autonoom werken op een voertuig. Dit laat de diensten toe om op een snelle manier grote oppervlaktes te desinfecteren met het gepaste debiet en dosis. Ons systeem is bovendien zo afgesteld dat we heel efficiënt kunnen werken zonder de omgeving onder water te zetten en dit met een minimum aan uitvoerend personeel. We hebben een grote waaier aan machines die dit alles, mits aanpassingen, perfect aankunnen voor zowel binnen als voor buiten toepassingen.”

Mirko Savic hoopt dat hij met zijn naar hem genoemd familiebedrijf zijn steentje zal kunnen bijdragen tot de bevordering van de volksgezondheid, hier of elders in de wereld. “Feit is dat we samen met onze Spaanse vrienden nu al expertise hebben opgebouwd die op grote schaal kan worden ingezet”, aldus Mirko Savic.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.