Home > Kortrijks bedrijf lanceert 100% plantaardige hondenbrokken

Kortrijks bedrijf lanceert 100% plantaardige hondenbrokken

Geschreven op 3 september 2021 om 11:49 door Mario De Wilde

Het verhaal van het Belgische Edgard & Cooper leest als een sprookje. Enkele jaren geleden werd Edgard, de hond van Koen Bostoen, ziek van zijn hondenvoeding. Koen’s goede vriend Louis Chalabi klaagde op zijn beurt dat ook hij nooit lekker en gezond hondenvoer voor zijn hond Cooper vond. Dat kon beter! Samen werkten ze gezonde recepten uit. Ze ontwikkelden de eerste hondenbrok in de wereld gemaakt met vers vlees en voedzame ingrediënten als groenten, fruit en kruiden, verpakt in biologisch afbreekbare zakken en recycleerbare blikken. Het is 2016 en het Belgische dierenvoedingsmerk Edgard & Cooper is geboren! Meteen na de start worden ze vervoegd door een andere jeugdvriend: Jürgen Degrande.

Vandaag gaan ze nog een stap verder met de ontwikkeling van 100% plantaardige hondenbrokken. Want ja, honden kunnen perfect overleven op een plantaardig dieet! Je hebt keuze uit brokken met de smaken ‘Wortel & Courgette’ of ‘Rode Biet en Pompoen’, aangevuld met fruit als appel, peer of blauwe bessen.

Alle nodige voedingsstoffen

Net zoals mensen hebben honden nood aan specifieke voedingsstoffen om zich goed te voelen. Voedingsstoffen die ook perfect van plantaardige voeding kan komen. Daar is geen vlees voor nodig! Zo leveren erwten, aardappelen en rijst de nodige eiwitten en aminozuren, zorgen de verse groenten voor makkelijk verteerbare koolhydraten en energie en geeft het aanwezige fruit in de brokken (appel-peer-blauwe bessen-vlierbloesem), de nodige vitaminen.

43% minder CO2 uitstoot 

De klimaatopwarming is actueler dan ooit. En ja, ook onze huisdieren hebben een impact op het milieu. De productie van voeding voor onze huisdieren is wereldwijd verantwoordelijk voor 106 miljoen ton CO2 uitstoot per jaar*. Dat is bijna evenveel als de totale CO2 uitstoot van alle Belgen samen (cijfer van 2017).  De plantaardige brokken van Edgard & Cooper produceren 43% minder CO2 dan deze met vlees**. Of je de plantaardige brokken mengt met hun favoriete vleesrecepten, kiest voor enkele veggie maaltijden per week, of 100% plantaardig gaat, je hond zet met elke portie een poot in de richting van een beter milieu.

Ook in de verpakking kiest Edgard & Cooper resoluut voor de meest milieuvriendelijke aanpak. Het is immer het eerste Europese merk waarvan de verpakking gemaakt is van recycleerbare papieren zakken. Hiermee spaarden ze tot nu toe al meer dan 9,734,751 plastic zakken uit. Tegen 2025 willen ze volledig CO2 neutraal zijn. Een ambitieus plan onder de naam ‘ZERO PAWPRINT 2025 PLAN’.

De plantaardige brokken van Edgard & Cooper komen in twee smaken; Carrot & Courgette (wortel en courgette) en Beetroot & Pumpkin (rode biet en pompoen) in zakken van 1k (€8,95) – 2,5kg (€21,95) – 7kg (€49,95) of 12kg (€79,95).

Voor meer informatie https://nl.edgardcooper.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.