Home > Kortrijk zoekt een nieuwe Belleman/vrouw

Kortrijk zoekt een nieuwe Belleman/vrouw

Geschreven op 16 juni 2021 om 08:57 door Mario De Wilde

Kortrijk zoekt een nieuwe Belleman! Een jaar later dan gepland wordt op 28 augustus een nieuwe belleman gekozen tijdens de Rollofeesten. Ben jij niet weg te slaan van de vele evenementen in Kortrijk en deelgemeenten en wil je als ambassadeur van de stad optreden? Aarzel dan niet en schrijf je in!

Ben jij de Belleman/-vrouw die we zoeken?
De geschiedenis van een Belleman of stadsomroeper gaat terug tot de Grieken en dit eeuwenoud beroep houden we in Kortrijk graag levendig! Daarom zijn we op zoek naar een belleman (m/v) die op geheel eigen wijze een invulling geeft aan dit ambt. Sta je graag in de spotlights? Ben je niet weg te slaan van Kortrijkse evenementen? Ga je ook graag naar activiteiten in de deelgemeenten? Wil je als ambassadeur van de stad optreden? Stel je dan kandidaat om Belleman van de stad te worden. Iedereen kan zich aanmelden!

Een Belleman wordt verwacht op enkele van de grootste evenementen in Kortrijk en deelgemeenten aanwezig te zijn om de stad te vertegenwoordigen en als stadsomroeper te fungeren. De Belleman krijgt zo toegang tot topevenementen waar hij of zij ook backstage zal kunnen komen. De ideale kans om heel wat nieuwe mensen te ontmoeten en op plaatsen te komen waartoe je anders de kans niet zou hebben.

Stel je kandidaat vóór 1 augustus
Op zaterdag 28 augustus worden de Rollofeesten georganiseerd, waar ook de verkiezing van de Belleman op het programma staat. Bij wie er na het lezen van bovenstaande oproep al een belletje gaat rinkelen, kan zich onmiddellijk kandidaat stellen. Kandidaten hebben tijd tot 1 augustus om zich aan te melden. Dat kan via www.kortrijk.be/belleman door een kort filmpje in te sturen waarin je jezelf en je talenten op een ludieke manier voorstelt.

De uiteindelijke winnaar van de verkiezing wordt de nieuwe Belleman van Kortrijk voor onbepaalde duur. Kortrijk stelt een op maat gemaakt uniform én een bel ter beschikking voor de nieuwe Belleman!

Een jaar later dan gepland
In maart 2020 werd Kortrijk getroffen door het vreselijke nieuws dat Peter Caesens was omgekomen in een woningbrand. Peter was niet enkel een trouwe bibmedewerker en een drijvende kracht in vele cultuurplatformen, hij was ook al jarenlang de Belleman van de stad. Peter zei altijd dat een stad zonder Belleman geen ziel heeft en zo ging de stad dan ook op zoek naar een nieuwe Belleman. Door de aanhoudende coronamaatregelen konden de Rollofeesten, met bijhorende verkiezingen, in 2020 uiteindelijk niet doorgaan en zo wordt er nu, een jaar later, opnieuw een verkiezing opgestart.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.