Home > Kortrijk zoekt een nieuwe belleman met ludiek filmpje

Kortrijk zoekt een nieuwe belleman met ludiek filmpje

Geschreven op 25 mei 2020 om 11:45 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Kortrijk opent de verkiezing voor een nieuwe belleman. Kandidaten kunnen zich tot half juli aanmelden om Peter Caesens op te volgen, die enkele maanden geleden om het leven kwam tijdens een hevige woningbrand. De verkiezing zal plaatsvinden tijdens de Rollie’s Rollofeesten in Rollegem. Begin maart kwam Peter Caesens om het leven tijdens een woningbrand. Peter was niet enkel een trouwe bibliotheekmedewerker, hij was ook de Kortrijkse belleman, een taak die hij steeds met passie heeft volbracht. In samenspraak met de familie van Peter wordt de verkiezing voor een nieuwe belleman opgestart. Deze zal plaatsvinden tijdens de Rollofeesten in Rollegem, waar Peter zelf ooit verkozen werd tot belleman.

Kandidaten kunnen zich tot 15 juli aanmelden. Bij hun kandidatuur stellen ze zich schriftelijk voor en motiveren ze waarom zij de ideale belleman zouden zijn. Daarnaast illustreert men ook de spraakvaardigheid in een filmpje. Stad Kortrijk biedt aan de belleman de bel en het uniform aan. Bij de kandidatuur mogen de kandidaten zelf al een voorstel of suggestie indienen voor hun uniform.
Tijdens Rollie’s Rollofeesten, die onder voorbehoud van verlenging van de coronamaatregelen plaatsvinden begin september, zullen de geselecteerde kandidaten het tegen elkaar opnemen in verschillende proeven. Deze proeven zullen worden beoordeeld door een vijfkoppige jury. Maarten Caesens, broer van Peter, zetelt in de jury samen met Lieven Maertens (voorzitter van de cultuurraad), Gilbert Demaringo (Orde van de Bellemannen), Edwig De Mey (voormalig belleman) en Vanessa Malisse (organisatie Rollofeesten). De persoon die uiteindelijk als belleman zal worden aangesteld, krijgt deze benoeming voor onbepaalde duur en heeft vervolgens het alleenrecht om als belleman op te treden op grondgebied Kortrijk. Alle meerderjarige personen die wonen in Kortrijk of een sterke band hebben met Kortrijk kunnen hun kandidatuur indienen. De volledige procedure kan je nalezen op https://www.kortrijk.be/nieuws/verkiezing-nieuwe-belleman

Foto Gentsefeesten

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.