Home > Kortrijk zet in op zomers jeugdkamperen en spelen op De Steenbakkershoeve Rollegem

Kortrijk zet in op zomers jeugdkamperen en spelen op De Steenbakkershoeve Rollegem

Geschreven op 14 juni 2021 om 18:32 door Mario De Wilde

De Steenbakkershoeve in Rollegem opent in de zomermaanden voor het eerst zijn deuren als kampeerplaats. Twee hectare weideland zal ter beschikking staan voor jeugdverenigingen of organisaties met zomeraanbod voor kinderen en jongeren. Een mooi initiatief van de uitbaters die zelf heel wat ervaring hebben als monitor en beheerder van verschillende jeugdkampen.

“Met deze locatie wordt het zomeraanbod verder uitgebreid voor kinderen en jongeren die de vakantie in eigen land doorbrengen. En een grote troef voor de jeugdbewegingen om het Zuiderse deel van Kortrijk te verkennen. Jeugdcentrum Tranzit en jeugdverblijfcentrum De Warande zorgden voor inhoudelijke en praktische ondersteuning” aldus Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

De hoeve ligt langs een door bomen beschutte weide, waar ongeveer 100 personen of een 15-tal tenten terecht kunnen. Met een aansluitende grote speelweide van 1,5 ha is er plaats voor grote en kleine groepen die ‘back to basic’ willen gaan. Water en electriciteit is voorzien voor groepen die hun leden iets meer comfort willen bieden.

ViVaTo, onderdeel van Rhizo met focus op praktijkgerichte opleidingen voor 18+’ers, zijn de eersten die de kampplaats innemen. In het kader van hun eindproject gaan de laatstejaarsstudenten op avonturentocht met mensen met een beperking. Ze doen dit al vele jaren en dit jaar kozen ze voor de Steenbakkershoeve als uitvalsbasis met als thema Back to Basic. Ook verschillende groepen jeugdbewegingen slaan in juli hun tenten op tijdens fietskampen.

“Het is een droom van ons beiden om jeugdig volk rond ons te hebben. Ik heb heel wat ervaring als animator, centrumleider en beheerder bij Top Vakantie. Zo is het idee gerijpt om van de weide een kampterrein voor jeugdorganisaties te maken” voegt Heide, uitbater De Steenbakkershoeve er aan toe.

Heide en Frank Moreels-Renard, de uitbaters van de nieuwe verblijfplaats, werden inhoudelijk bijgestaan door Jeugdcentrum Tranzit voor de opmaak van het huishoudelijk reglement en de goedkeuring door de veiligheidsdiensten. Jeugdverblijfcentrum Warande zorgde mee voor de praktische voorbereidingen en de contacten met Toerisme Vlaanderen en Kojeva Vlaanderen vzw (koepelorganisatie jeugdtoerisme).

Er zijn nog vrije plaatsen in de maand augustus, boekingen voor volgende jaren zijn mogelijk. Ook weekendkampen behoren tot de mogelijkheden.

Meer info op https://de-steenbakkershoeve.jouwweb.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.