Home > Kortrijk Spurs en Steve Rousseau (House of Talents) met ambitie naar de toekomst

Kortrijk Spurs en Steve Rousseau (House of Talents) met ambitie naar de toekomst

Geschreven op 3 februari 2021 om 14:19 door Mario De Wilde

De grootste basketbalclub van Vlaanderen, de Kortrijk Spurs, trekt met Steve Rousseau, CEO en founder van de HR-dienstverlener House of Talents, een ambitieuze, nieuwe voorzitter aan. De basketbalclub, waar sinds mensenheugenis ruimte is voor iedereen en waar vriendschap en spelplezier centraal staan, steekt een tandje bij en gaat de komende jaren voor sportieve successen op het allerhoogste niveau. Een ambitie waar de nieuwbakken voorzitter vol overtuiging mee de schouders onder zet.

Passie, vriendschap en delen komen samen in een mooi verhaal
De slogan van Steve Rousseau, die de voorbije 10 jaar samen met zijn team van House of Talents een waar succesverhaal maakte, is niet voor niets: ‘Success is an attitude’. “Toen Arne de vraag stelde om voorzitter te worden van deze fantastische club, begon mijn bloed instant sneller te stromen. De liefde voor de sport heb ik van mijn pa, Jo Rousseau, doorgekregen. Ook al ben ik pas op mijn 18de beginnen basketten, ik heb machtige momenten beleefd bij zowel Izegem, de Wikings als Olbak Bissegem. Olbak is trouwens één van de voorlopers van deze fusieclub. Passie, vriendschap en delen: deze belangrijke factoren in mijn leven worden stuk voor stuk afgevinkt in dit verhaal. Ik vind het dan ook een eer om mee te mogen schrijven aan dit positieve verhaal in een basketminnende stad als Kortrijk. Reken maar dat ik samen met de volledige Spurs community enthousiast aan de slag ga”, aldus Steve Rousseau, voorzitter Kortrijk Spurs
Na de fusie, een nieuwe kapitein
Anderhalf jaar geleden werd het fusieproject tussen K-BTK en Kortrijk Sport afgerond. Schepen van Sport Arne Vandendriessche die toen de lont in het kruit stak, voelde dat het tijd was om een volgende stap te zetten in het basketverhaal van de Kortrijk Spurs. Co-voorzitters Dany en Jan hebben de club ondertussen de nodige stabiliteit en structuur bezorgd. Nu is het tijd voor de volgende stap. Niet alleen zijn sterke affiniteit met basket en succesvol ondernemerschap, maar ook zijn continue drang om te verbeteren, zorgden ervoor dat ik hem contacteerde. Na enkele gesprekken voelde ik al vlug dat we de juiste kandidaat-voorzitter hadden gevonden. Steve toont de gepaste spirit om onze basketbalclub te inspireren, enthousiasmeren en challengen. De club en de nieuwe voorzitter gaan nu samen met de stad verder op de ingeslagen weg naar de top.

Arne Vandendriessche, schepen van Sport: “De Kortrijk Spurs tellen momenteel niet minder dan 1.000 leden, jong en oud. Maar liefst 12 fanionploegen (dames/heren), 43 jeugdploegen en een G-Basketbal team staan wekelijks meermaals op het parket. De Spurs blijven alvast een familieclub met basketbal voor iedereen en een stevig jeugdproject dat tot de landelijke top behoort. Deze waarden mogen niet verloren gaan. Nieuw is dat we nu de ambitie uitspreken dat we ook met onze heren naar de Euromillions League willen. We willen binnen de 3 jaar met onze herenploeg en tal van eigen jeugdspelers uitkomen op het hoogste niveau. Ook met de damesploeg, nu al een subtopper in 1e klasse, zullen we het niveau proberen op te krikken richting top. Met wat ambitie en toekomstperspectief is helemaal niets mis.”
Ruimte voor iedereen in een topaccommodatie
Vast staat dat er zowel voor de recreatieveling als de professionele basketspeler ruimte moet zijn. Het brede verhaal van de Kortrijk Spurs moet iedereen aanspreken en de Kortrijkzanen warm maken voor topbasket om zo ook de instroom van de jeugd te verzekeren. Met de topsporthal in SC Lange Munte, die 2.400 supporters kan ontvangen en een state-of-the-art LED scherm heeft van 28m², hebben we alvast de ideale thuisbasis voor een topclub.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.